Loading: News Submenu
Header Scripts Init

«Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε» για τα πλοία κατανάλωσης LNG

«Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε» για τα πλοία κατανάλωσης LNG

Email
LinkedIn
Facebook
X

Με δυναμικούς ρυθμούς αυξάνεται το ποσοστό που κατέχουν τα πλοία κατανάλωσης LNG στον παγκόσμιο στόλο, ενώ ολοένα περισσότερα τέτοια πλοία προστίθενται στο orderbook.

Σε πρόσφατη ανάλυσή της, η SEA-LNG υπογραμμίζει ότι τα πλοία κατανάλωσης LNG αντιστοιχούν σε άνω του 2% του παγκόσμιου στόλου, ενώ, εφόσον ληφθεί υπόψη και το orderbook, το ποσοστό αυξάνεται σε 4% (6% εάν ο υπολογισμός γίνει βάσει του dwt και όχι του αριθμού των πλοίων).

Το 2010, 21 πλοία κατανάλωσης LNG έπλεαν στα ύδατα, ενώ σήμερα ο αριθμός ανέρχεται σε 590, εκ των οποίων κάποια είναι και γιγαντιαία containerships. Το orderbook αριθμεί 564 πλοία κατανάλωσης LNG και συνεπώς, στα τέλη του 2028, 1.154 πλοία κατανάλωσης LNG θα πλέουν στις θάλασσες και στους ωκεανούς.

Επιπλέον, 772 LNG carriers βρίσκονται σε λειτουργία, ενώ 341 ήταν υπό ναυπήγηση στα τέλη του προηγούμενου έτους. Τα LNG carriers (στη συντριπτική τους πλειοψηφία) καταναλώνουν LNG, και έτσι, εφόσον προσθέσουμε στα 1.154 πλοία τα 1.113 LNG carriers, περισσότερα από 2.000 πλοία θα είναι κατανάλωσης LNG.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Εύθραυστη η ασφάλεια των πλοίων γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδος

Καθώς πολλά πλοία αποφεύγουν την Ερυθρά Θάλασσα και κάνουν τον περίπλου της Αφρικής, βρίσκονται αντιμέτωπα με δυσμενείς καιρικές συνθήκες γύρω από το Ακρωτήριο της…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
Μελίνα Τραυλού: Η πρόεδρος της ΕΕΕ συνομιλεί με τη νέα γενιά στον πρώτο διάλογο «Blue Chairs»
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }