Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η πρώτη συμφωνία για τη διαχείριση αυτόνομων πλοίων με «πράσινο φως» της ΒΙΜCO

Η πρώτη συμφωνία για τη διαχείριση αυτόνομων πλοίων με «πράσινο φως» της ΒΙΜCO

Email
LinkedIn
Facebook
X

Με τον αριθμό των αυτόνομων πλοίων να βρίσκεται σε άνοδο, η BIMCO προχωρά στην έγκριση της πρώτης συμφωνίας διαχείρισης τέτοιων πλοίων, η οποία ονομάζεται AUTOSHIPMAN. Πιο συγκεκριμένα, το Documentary Committee της BIMCO ενέκρινε πρόσφατα τη συμφωνία, βάσει σχετικής ανακοίνωσης την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.

Η συμφωνία AUTOSHIPMAN έχει ως στόχο να παρέχει ένα βασικό θεμέλιο σύναψης συμφωνιών για τη διαχείριση πλοίων απομακρυσμένου ελέγχου ή πλήρως αυτόνομων πλοίων από third-party managers. Επί του παρόντος, τα πλοία αυτά αξιοποιούνται συνήθως σε ενδοποτάμιες μεταφορές ή στη ναυτιλία μικρών αποστάσεων, όμως ο κλάδος βρίσκεται σε ανάπτυξη.

Η AUTOSHIPMAN χρησιμοποίησε ως βάση τη συμφωνία SHIPMAN και παρέχει το πλαίσιο που ορίζει τις υποχρεώσεις, τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες των δύο μερών της συμφωνίας. Ένα κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι επιτρέπει την ευελιξία στα πλοία να εναλλάσσουν τρόπους λειτουργίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι, ανάλογα με τους κανονισμούς που ισχύουν στα χωρικά ύδατα διαφορετικών χωρών, η πλεύση πλήρως αυτόνομων πλοίων ενδεχομένως να μην είναι επιτρεπτή.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σχετικά Άρθρα

Εύθραυστη η ασφάλεια των πλοίων γύρω από το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδος

Καθώς πολλά πλοία αποφεύγουν την Ερυθρά Θάλασσα και κάνουν τον περίπλου της Αφρικής, βρίσκονται αντιμέτωπα με δυσμενείς καιρικές συνθήκες γύρω από το Ακρωτήριο της…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
Μελίνα Τραυλού: Η πρόεδρος της ΕΕΕ συνομιλεί με τη νέα γενιά στον πρώτο διάλογο «Blue Chairs»
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }