Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Μακράς διαρκείας η απεργία στην Boeing;

Μακράς διαρκείας η απεργία στην Boeing;

Email
LinkedIn
Facebook
X

«Θα περιμένουμε όσο χρειαστεί» είναι το μήνυμα του σωματείου εργαζομένων στην Boeing, που απεργεί εδώ και σχεδόν έναν μήνα, καθώς οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών έχουν πέσει σε τοίχο.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν μισθολογικές αυξήσεις και επαναφορά του μπόνους απόδοσης, έχοντας απορρίψει μέχρι στιγμής δύο προτάσεις της Boeing, η οποία από πλευράς της θεωρεί ότι το σωματείο δεν λαμβάνει αυτές τις διαπραγματεύσεις με τη δέουσα σοβαρότητα.

Μάλιστα, βάσει του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το βράδυ της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου, η Boeing κατέθεσε καταγγελία για αθέμιτη εργασιακή πρακτική στην Εθνική Επιτροπή Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ κατά της ένωσης που εκπροσωπεί τους περίπου 33.000 απεργούς

Σύμφωνα με την Boeing, το παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Χειριστών Μηχανών και Εργαζόμενων στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία (IAMAW) που εκπροσωπεί εργαζόμενους της απέτυχε να διαπραγματευτεί με καλή πίστη στη διάρκεια μιας απεργίας τεσσάρων εβδομάδων.

Πάντως, οι μετοχές της Boeing συνεχίζουν σε «κατηφορική» πορεία, έχοντας απολέσει 40% της αξίας τους το 2024, και το σενάριο απώλειας της επενδυτικής βαθμίδας δεν δύναται να αποκλειστεί, καθώς το κόστος της απεργίας εκτιμάται στο $1 δισ. μηνιαίως.

Πέραν αυτού, η απεργία επιδρά σαφώς στην παραγωγή αεροσκαφών της Boeing και στους στόχους της για το έτος, οι οποίοι καθίστανται ολοένα και πιο απαισιόδοξοι.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τα βιοκαύσιμα, «άσος στο μανίκι» της αγοράς κρουαζιέρας

Η χρήση βιοκαυσίμων δεύτερης γενιάς αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στη ναυτιλιακή βιομηχανία, ιδιαίτερα στον τομέα των κρουαζιερόπλοιων, με στόχο τη μείωση των εκπομπών…

Καμπανάκι στην Αφρική: Σε άνοδο τα κρούσματα χολέρας και δάγκειου πυρετού

Καλπάζουν τα κρούσματα χολέρας και δάγκειου πυρετού στο Σουδάν της Αφρικής, προκαλώντας ανησυχία για μια επίμονη υγειονομική κρίση και τη δυνατότητα επέκτασής της σε…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
Μελίνα Τραυλού: Η πρόεδρος της ΕΕΕ συνομιλεί με τη νέα γενιά στον πρώτο διάλογο «Blue Chairs»
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }