Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Καμπανάκι στην Αφρική: Σε άνοδο τα κρούσματα χολέρας και δάγκειου πυρετού

Καμπανάκι στην Αφρική: Σε άνοδο τα κρούσματα χολέρας και δάγκειου πυρετού

Email
LinkedIn
Facebook
X

Καλπάζουν τα κρούσματα χολέρας και δάγκειου πυρετού στο Σουδάν της Αφρικής, προκαλώντας ανησυχία για μια επίμονη υγειονομική κρίση και τη δυνατότητα επέκτασής της σε γειτονικές χώρες, όπως η Ερυθραία, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία και η Λιβύη.

Ειδικότερα, βάσει σχετικού δημοσιεύματος του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua, τα κρούσματα χολέρας στο Σουδάν έχουν αυξηθεί στα 21.806 (632 θάνατοι), ενώ τα κρούσματα δάγκειου πυρετού στα 1.329 (τέσσερις θάνατοι).

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι οι μοναδικές θανατηφόρες ασθένειες που καταγράφουν άνοδο των κρουσμάτων τους τελευταίους μήνες. Η κατάσταση στο Σουδάν προκαλεί έντονο προβληματισμό, καθώς επικρατεί σύγκρουση μεταξύ του στρατού και της παραστρατιωτικής οργάνωσης Rapid Support Forces, με απότοκο τη μείωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και την εξάπλωση ασθενειών όπως η ελονοσία και η ιλαρά.

Την ίδια ώρα, ο δάγκειος πυρετός εξαπλώνεται ταχύτατα και σε άλλες χώρες της Αφρικής αλλά και άλλων ηπείρων. Στη Λατινική Αμερική, κρούσματα καταγράφουν η Βραζιλία και η Αργεντινή, ενώ στην Ασία οι Φιλιππίνες σημειώνουν σημαντικό αριθμό κρουσμάτων φέτος. Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο, με κύριο υπαίτιο να συνιστά η κλιματική κρίση, που ευνοεί την ανάπτυξη των πληθυσμών των κουνουπιών.

Παράλληλα, όσον αφορά τη χολέρα, τον περασμένο μήνα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χτύπησε καμπανάκι για τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων το 2023, εξέλιξη που φέρεται να συνεχίζεται και φέτος.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τα βιοκαύσιμα, «άσος στο μανίκι» της αγοράς κρουαζιέρας

Η χρήση βιοκαυσίμων δεύτερης γενιάς αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στη ναυτιλιακή βιομηχανία, ιδιαίτερα στον τομέα των κρουαζιερόπλοιων, με στόχο τη μείωση των εκπομπών…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
Μελίνα Τραυλού: Η πρόεδρος της ΕΕΕ συνομιλεί με τη νέα γενιά στον πρώτο διάλογο «Blue Chairs»
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }