Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Δεξαμενόπλοιο μάχεται με τις φλόγες στη Βαλτική Θάλασσα

Δεξαμενόπλοιο μάχεται με τις φλόγες στη Βαλτική Θάλασσα

Email
LinkedIn
Facebook
X

Έκρηξη σημειώθηκε στο δεξαμενόπλοιο «Annika» σήμερα το πρωί, με γερμανικά ειδησεογραφικά μέσα να υπογραμμίζουν ότι το tanker τυλίχθηκε στις φλόγες όμως ότι και τα επτά μέλη του πληρώματος έχουν διασωθεί.

Το συμβάν έλαβε χώρα στα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας, με το σκάφος Wilma Sikorski να σπεύδει στο πλευρό του πληρώματος διασώζοντας το λίγο μετά τις 10 το πρωί.

Το tanker μεταφοράς 640 τόνων πετρελαίου διαθέτει μήκος 73 μέτρων και πλάτος 12 μέτρων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν σκάφη εκτάκτου ανάγκης. Τρία πλοία βρίσκονταν στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και αρκετές ακόμη ομάδες πυρόσβεσης κατευθύνονταν στο δεξαμενόπλοιο με ελικόπτερο.

Επί του παρόντος, βάσει δημοσιευμάτων διεθνών μέσων, οι αρχές δηλώνουν ότι συνεχίζονται οι έρευνες αναφορικά με την πιθανότητα ανατροπής του πλοίου ή πετρελαιοκηλίδας.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σχετικά Άρθρα

Τα βιοκαύσιμα, «άσος στο μανίκι» της αγοράς κρουαζιέρας

Η χρήση βιοκαυσίμων δεύτερης γενιάς αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στη ναυτιλιακή βιομηχανία, ιδιαίτερα στον τομέα των κρουαζιερόπλοιων, με στόχο τη μείωση των εκπομπών…

Καμπανάκι στην Αφρική: Σε άνοδο τα κρούσματα χολέρας και δάγκειου πυρετού

Καλπάζουν τα κρούσματα χολέρας και δάγκειου πυρετού στο Σουδάν της Αφρικής, προκαλώντας ανησυχία για μια επίμονη υγειονομική κρίση και τη δυνατότητα επέκτασής της σε…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
Μελίνα Τραυλού: Η πρόεδρος της ΕΕΕ συνομιλεί με τη νέα γενιά στον πρώτο διάλογο «Blue Chairs»
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }