Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Από πτώση σε πτώση οι ναύλοι των containerships

Από πτώση σε πτώση οι ναύλοι των containerships

Email
LinkedIn
Facebook
X

Παρά τις πρότερες εκτιμήσεις περί παροδικής ανόδου των ναύλων των containerships ελέω της ολιγοήμερης απεργίας των εργαζομένων σε καίριους λιμένες των ΗΠΑ, η ναυλαγορά συνέχισε την πτωτική της πορεία και την εβδομάδα με πέρας την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, με τον σχετικό δείκτης της Drewry, WCI, να διαμορφώνεται στα $3.349/FEU, έπειτα από εβδομαδιαία πτώση 4%.

Πλέον, ο δείκτης βρίσκεται σε κατά 145% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση, σε κατά 136% υψηλότερα επίπεδα έναντι του προπανδημικού μέσου όρου του 2019, αλλά σε κατά 68% χαμηλότερα επίπεδα έναντι του πανδημικού ρεκόρ του Σεπτεμβρίου του 2021.

Όσον αφορά τα επιμέρους routes, οι κυριότερες πτώσεις σημειώθηκαν στα routes Σαγκάη-Ρότερνταμ (6% πτώση) και Σαγκάη-Λος Άντζελες (5%).

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι οι ναύλοι με αφετηρία την Κίνα θα σημειώσουν μερική πτώση την ερχόμενη εβδομάδα.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τα βιοκαύσιμα, «άσος στο μανίκι» της αγοράς κρουαζιέρας

Η χρήση βιοκαυσίμων δεύτερης γενιάς αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στη ναυτιλιακή βιομηχανία, ιδιαίτερα στον τομέα των κρουαζιερόπλοιων, με στόχο τη μείωση των εκπομπών…

Καμπανάκι στην Αφρική: Σε άνοδο τα κρούσματα χολέρας και δάγκειου πυρετού

Καλπάζουν τα κρούσματα χολέρας και δάγκειου πυρετού στο Σουδάν της Αφρικής, προκαλώντας ανησυχία για μια επίμονη υγειονομική κρίση και τη δυνατότητα επέκτασής της σε…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
Μελίνα Τραυλού: Η πρόεδρος της ΕΕΕ συνομιλεί με τη νέα γενιά στον πρώτο διάλογο «Blue Chairs»
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }