Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Οι επενδύσεις για πράσινο υδρογόνο «κατρακυλούν»

Οι επενδύσεις για πράσινο υδρογόνο «κατρακυλούν»

Email
LinkedIn
Facebook
X

Οι προοπτικές του «πράσινου» υδρογόνου ως οχήματος της ενεργειακής μετάβασης της παγκόσμιας οικονομίας χάνουν τη λάμψη τους, καθώς οι επενδυτές έρχονται αντιμέτωποι με το υπέρογκο κόστος του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg, τους τελευταίους μήνες πληθώρα projectsέχουν αναβληθεί ή εξ ολοκλήρου ακυρωθεί, καθώς το κόστος του καυσίμου είναι ιδιαίτερα υψηλό, γεγονός που συνιστά τροχοπέδη για την άνοδο της ζήτησής του.

Στις 3 Οκτωβρίου, η Origin Energy ακύρωσε projectπαραγωγής πράσινου υδρογόνου στην Αυστραλία. Εντός Σεπτεμβρίου, εταιρείες όπως η Shell και η Equinor ακύρωσαν και από πλευράς τους projects υδρογόνου.

«Έχει καταστεί εμφανές ότι η αγορά υδρογόνου αναπτύσσεται με βραδύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι ήταν αναμενόμενο και παραμένουν κίνδυνοι τόσο όσον αφορά το κόστος της παραγωγής όσο και τα τεχνολογικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν», σχολίασε ο CEO της Origin, κ. Frank Calabria.

Παράλληλα, παρότι η παραγωγή καθαρού υδρογόνου αναμένεται να σημειώσει άνοδο 40% το 2024, στους 1 εκατ. τόνους, τα εν λόγω επίπεδα αντιστοιχούν σε 1% της τωρινής παγκόσμιας ζήτησης.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

«Καλές θάλασσες με υγεία  και ασφάλεια»: Ο ανθρώπινος παράγοντας στη ναυτιλία στο προσκήνιο

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια διοργάνωση «Καλές θάλασσες με υγεία  και ασφάλεια», από τη Daskalakis congress & trv . Στο κατάμεστο…

Δασμοί ΕΕ στα κινεζικά οχήματα: Η «λύση» του CEO του Ομίλου Volkswagen

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποτρέπουν τους δασμούς στα εισαγόμενα στην ΕΕ αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επενδύοντας στην ΕΕ, στον…

Η τεχνολογία WIGE φέρνει επανάσταση στις θαλάσσιες μεταφορές

Η τεχνολογία Wing-in-Ground Effect (WIGE) συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, προσφέροντας ταχύτητα και αποδοτικότητα που υπερβαίνουν τα συμβατικά σκάφη. Αξιοποιώντας…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }