Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η πυρηνική ενέργεια, βέλτιστη επιλογή για τα bulk carriers (έρευνα)

Η πυρηνική ενέργεια, βέλτιστη επιλογή για τα bulk carriers (έρευνα)

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στις προοπτικές υιοθέτησης πυρηνικής πρόωσης στα πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου εστιάζει έρευνα, καθώς η ναυτιλία βρίσκεται μπροστά στο δύσβατο μονοπάτι της αποανθρακοποίησης.

Ειδικότερα, η ULC-Energy εκπόνησε έρευνα σε συνεργασία με τη C-Job Naval Architects, για να αναλύσουν εις βάθος τις επιπλοκές σε επίπεδο σχεδίασης, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο, της υιοθέτησης πυρηνικού αντιδραστήρα σε ένα Newcastlemax bulk carrier.

Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη δομή και στη σχεδίαση ενός πλοίου για την ασφαλή υιοθέτηση ενός αντιδραστήρα δεν θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη χωρητικότητα του πλοίου.

Επιπλέον, η πυρηνική πρόωση φέρεται να προσφέρει τα χαμηλότερα λειτουργικά κόστη ανά τόνο μεταφερόμενου φορτίου, σημαντικά χαμηλότερα έναντι εναλλακτικών όπως η αμμωνία ή τα συμβατικά καύσιμα. Παρότι υπάρχει υψηλό επενδυτικό κόστος, ένα Newcastlemax πυρηνικής πρόωσης θα έπλεε γρηγορότερα, μακρύτερα και ασφαλέστερα, δίχως να εκπέμπει αέρια του θερμοκηπίου.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Βροχή παραγγελιών στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία για υγραεριοφόρα

Έντονο παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη ναυπήγηση πλοίων, με τα νοτιοκορεατικά ειδησεογραφικά μέσα στις 2 Οκτωβρίου να ανακοινώνουν πως τα εγχώρια ναυπηγεία εξασφάλισαν…

LNG vs μεθανόλη: Πού γέρνει η ζυγαριά των παραγγελιών

To LNG αποτέλεσε το κορυφαία προτιμητέο ναυτιλιακό καύσιμο για τα πλοία που παραγγέλθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με δεδομένα του Alternative Fuels Insights platform…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }