Loading: News Submenu
Header Scripts Init

MEPC 82: Κρίσιμες αποφάσεις του ΙΜΟ για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας

MEPC 82: Κρίσιμες αποφάσεις του ΙΜΟ για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στη MEPC 82, που έλαβε χώρα μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 4 Οκτωβρίου, ο ΙΜΟ ενέκρινε ψήφισμα για τον ορισμό των νησιών Nusa Penida και Gili Matra στο στενό του Lombok ως Ιδιαίτερα Ευαίσθητων Θαλάσσιων Περιοχών (PSSA), καθώς και για τον ορισμό της καναδικής Αρκτικής και της Νορβηγικής Θάλασσας ως Περιοχών Ελέγχου Εκπομπών (ECAs).

H Επιτροπή Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος όρισε τα νησιά Nusa Penida και Gili Matra ως PSSAs, καθώς αναγνώρισε την περιοχή ως καταφύγιο πλούσιας βιοποικιλότητας και ακρογωνιαίο λίθο της τοπικής οικονομικής και πολιτιστικής ταυτότητας. Κατά τον ΙΜΟ, η αύξηση της ναυτιλιακής κίνησης από το στενό αποτελεί δυνητική απειλή για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα των νησιών.

Aκόμη, η Επιτροπή άναψε το πράσινο φως για τροποποιήσεις του παραρτήματος VI της MARPOL, με τις οποίες η καναδική Αρκτική και η Νορβηγική Θάλασσα ορίστηκαν ως περιοχές ελέγχου των εκπομπών για τα οξείδια του αζώτου, τα οξείδια του θείου και τα αιωρούμενα σωματίδια. Οι τροποποιήσεις θα τεθούν σε ισχύ την 1η Μαρτίου 2026 και συνιστάται στη ναυτιλιακή κοινότητα να εξοικειωθεί με τις απαιτήσεις που απαγορεύουν στα πλοία να χρησιμοποιούν καύσιμα με περιεκτικότητα σε θείο μεγαλύτερη από 0,10% m/m ή να επιτυγχάνουν ισοδύναμες μειώσεις των εκπομπών με τη χρήση εγκεκριμένης τεχνολογίας.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σχετικά Άρθρα

Βροχή παραγγελιών στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία για υγραεριοφόρα

Έντονο παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη ναυπήγηση πλοίων, με τα νοτιοκορεατικά ειδησεογραφικά μέσα στις 2 Οκτωβρίου να ανακοινώνουν πως τα εγχώρια ναυπηγεία εξασφάλισαν…

LNG vs μεθανόλη: Πού γέρνει η ζυγαριά των παραγγελιών

To LNG αποτέλεσε το κορυφαία προτιμητέο ναυτιλιακό καύσιμο για τα πλοία που παραγγέλθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με δεδομένα του Alternative Fuels Insights platform…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }