Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Άλμα στους ναύλους των VLGCs

Άλμα στους ναύλους των VLGCs

Email
LinkedIn
Facebook
X

Απότομα ανοδική μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία των ναύλων των LPG carriers μεγαλύτερου μεγέθους, και δη των VLGCs. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ναυλομεσιτικής Fearnleys, οι ναύλοι των VLGCs μεταφορικής ικανότητας 84.000 κ.μ. σημείωσαν άνοδο της τάξεως των $850.000 μηνιαίως την εβδομάδα με πέρας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου και πλέον ανέρχονται σε $1,35 εκατ.

Πρόκειται για ένα άλμα των ναύλων στα επίπεδα του περασμένου μήνα, μετά από αλλεπάλληλες εβδομάδες πιέσεων για τη ναυλαγορά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι ναύλοι παραμένουν αρκετά χαμηλότεροι σε ετήσια βάση, καθώς τον Οκτώβριο του 2023 άγγιζαν τα επίπεδα των $3 εκατ. μηνιαίως.

Όσον αφορά τα μικρότερα μεγέθη, οι ναύλοι των LGCs μεταφορικής ικανότητας 60.000 κ.μ. και των MGCs (μεταφορικής ικανότητας 38.000 κ.μ.) δεν σημείωσαν μεταβολές την περασμένη εβδομάδα και παραμένουν στα $700.000 και $820.000 μηνιαίως αντίστοιχα. Συνεπώς, βάσει των δεδομένων της Fearnleys, η ανισορροπία μεταξύ των δύο μεγεθών επιμένει.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Βροχή παραγγελιών στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία για υγραεριοφόρα

Έντονο παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη ναυπήγηση πλοίων, με τα νοτιοκορεατικά ειδησεογραφικά μέσα στις 2 Οκτωβρίου να ανακοινώνουν πως τα εγχώρια ναυπηγεία εξασφάλισαν…

LNG vs μεθανόλη: Πού γέρνει η ζυγαριά των παραγγελιών

To LNG αποτέλεσε το κορυφαία προτιμητέο ναυτιλιακό καύσιμο για τα πλοία που παραγγέλθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με δεδομένα του Alternative Fuels Insights platform…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }