Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Σφραγίδα του ABS για καινοτόμο σύστημα παροχής αμμωνίας

Σφραγίδα του ABS για καινοτόμο σύστημα παροχής αμμωνίας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Ένα καινοτόμο σύστημα παροχής καυσίμου αμμωνίας, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί τόσο σε υπάρχοντα πλοία όσο και σε νέα, έχει λάβει Έγκριση επί της Αρχής (AiP) από τον αμερικανικό νηογνώμονα ABS. Το σύστημα αυτό, που αναπτύχθηκε από τη Nikkiso Clean Energy & Industrial Gases, προσφέρει μια βιώσιμη λύση για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η τεχνολογία του συστήματος παροχής καυσίμου αμμωνίας βασίζεται σε αντλίες υψηλής απόδοσης και σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης καυσίμου, που στοχεύουν στην αποδοτική χρήση της αμμωνίας ως εναλλακτικού καυσίμου. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας από τη Nikkiso έγινε με κριτήριο την αυξημένη αξιοπιστία και ανθεκτικότητα, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, που περιορίζουν τον κίνδυνο διαρροών και διαφυγών, διασφαλίζοντας ασφαλή χρήση.

Το σύστημα σχεδιάστηκε έτσι ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής λειτουργία του ακόμα και σε περίπτωση αστοχίας, ενισχύοντας την αξιοπιστία του. Ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα των πλοιοκτητών να ενσωματώσουν αυτή την τεχνολογία στον υπάρχοντα στόλο τους, επιτρέποντας μια πιο ευέλικτη και άμεση μετάβαση προς τα περιβαλλοντικά φιλικά καύσιμα.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

«Πράσινο φως» της ΕΕ για δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβληθούν επιπλέον δασμοί σε κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξασφάλισε την απαραίτητη υποστήριξη από τα κράτη μέλη, όπως ανέφερε…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }