Loading: News Submenu
Header Scripts Init

H Ελλάδα, μέλος της πρωτοβουλίας Clean Energy Marine Hubs

H Ελλάδα, μέλος της πρωτοβουλίας Clean Energy Marine Hubs

Email
LinkedIn
Facebook
X

Tα Clean Energy Marine Hubs (CEM Hubs) καλωσόρισαν την κυβέρνηση της Ελλάδας και τους νέους εταίρους ABS, Lloyd’s Register Maritime Decarbonisation Hub, OCIMF και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση και στην απομείωση του κινδύνου της παραγωγής, της μεταφοράς και της χρήσης καυσίμων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που θα μεταφέρονται μέσω θαλάσσης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, επεσήμανε: «Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος βρίσκεται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας της Ελλάδας. Η συμβολή των ωκεανών και των θαλασσών δεν είναι μόνο ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση του κλίματος, αλλά και για την ίδια την επιβίωσή μας στον πλανήτη. Η κλιματική αλλαγή καθώς και η θαλάσσια ρύπανση, μέσω (μεταξύ άλλων) των μη βιώσιμων θαλάσσιων μεταφορών, οδηγούν στην καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στην απώλεια της μοναδικής βιοποικιλότητας. Ως εκ τούτου, δεσμευόμαστε στην πρωτοβουλία CEM Hubs και είμαστε ευτυχείς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους άλλους εταίρους για την επίτευξη των κοινών μας στόχων».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ανέφερε: «Η Ελλάδα αποφάσισε να συμμετάσχει στην πλατφόρμα CEM Hubs με τη βασική αντίληψη ότι η προώθηση της παγκόσμιας χρήσης και μεταφοράς καυσίμων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αποτελεί την πιο ουσιαστική προϋπόθεση για την ενεργειακή μετάβαση της ναυτιλίας. Ως παραδοσιακό ναυτιλιακό κράτος με έντονο ενδιαφέρον για την παροχή υπηρεσιών θαλάσσιων μεταφορών παγκοσμίως και ως ναυτιλιακός κόμβος στην Ανατολική Μεσόγειο, θα χαρούμε να συνεργαστούμε με όλους τους εταίρους του CEM Hubs και να συμβάλουμε στους στόχους του».

Σημειώνεται ότι της πρωτοβουλίας ηγούνται οι κυβερνήσεις του Καναδά και των ΗΑΕ, με την ενεργή συμμετοχή της Βραζιλίας, της Νορβηγίας, της Ουρουγουάης και του Παναμά. Το International Renewable Energy Agency (IRENA) και το Global Centre for Maritime Decarbonisation (GCMD) επίσης υποστηρίζουν την πρωτοβουλία.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

«Πράσινο φως» της ΕΕ για δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβληθούν επιπλέον δασμοί σε κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξασφάλισε την απαραίτητη υποστήριξη από τα κράτη μέλη, όπως ανέφερε…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }