Loading: News Submenu
Header Scripts Init
containership

Containerships: Προσεχώς άλμα των ναύλων;

Containerships: Προσεχώς άλμα των ναύλων;

containership
Email
LinkedIn
Facebook
X

Για ακόμα μία εβδομάδα συνεχίστηκε η πτώση των ναύλων των containerships, με τον σχετικό δείκτη της Drewry, WCI, να διαμορφώνεται στα $3.489/FEU, έπειτα από πτώση 5% την εβδομάδα με πέρας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

Πλέον, ο δείκτης βρίσκεται σε κατά 151% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση, σε κατά 146% υψηλότερα επίπεδα έναντι του προπανδημικού μέσου όρου του 2019, αλλά σε κατά 66% χαμηλότερα επίπεδα έναντι του πανδημικού ρεκόρ του Σεπτεμβρίου του 2021.

Όσον αφορά τα επιμέρους routes, οι ναύλοι μειώθηκαν κυρίως από την Κίνα στην Ευρώπη (8% με προορισμό το Ρότερνταμ και 9% με προορισμό τη Γένοβα).

Αντιθέτως, οι πτώσεις στα routes Κίνας-ΗΠΑ περιορίστηκαν σε εύρος έως 4%, με την Drewry να εκτιμά ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καταγραφεί αλλαγή ρότας για τους ναύλους ελέω της απεργίας στους λιμένες των ΗΠΑ. Ωστόσο, αβέβαιο παραμένει κατά πόσο η εκτίμηση αυτή θα πραγματοποιηθεί, δεδομένου ότι η απεργία έληξε χθες βράδυ, λίγες ώρες αφότου η Drewry προχώρησε στην εκτίμησή της.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

«Πράσινο φως» της ΕΕ για δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβληθούν επιπλέον δασμοί σε κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξασφάλισε την απαραίτητη υποστήριξη από τα κράτη μέλη, όπως ανέφερε…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }