Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Συμφωνία της TotalEnergies με αυστραλιανό πάροχο LNG

Συμφωνία της TotalEnergies με αυστραλιανό πάροχο LNG

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα συμβόλαια συνεχίζει να εστιάζει η διεθνής αγορά LNG, με αυστραλιανή εταιρεία να συνάπτει συμφωνίες με κολοσσούς της αγοράς.

Ειδικότερα, βάσει του Reuters, η αυστραλιανή Santos συνήψε συμβόλαιο με την TotalEnergies, βάσει του οποίου θα παρέχει στη δεύτερη περίπου 500.000 τόνους του καυσίμου ετησίως για ένα διάστημα που ξεπερνά τα τρία έτη.

Το συμβόλαιο που αφορά την παράδοση 20 φορτίων ετησίως θα εκκινήσει στο δ΄ τρίμηνο του 2025 και θα καλύψει τις ανάγκες της TotalEnergies στην Ασία. Δεν πρόκειται για τη μοναδική πρόσφατη συμφωνία της εταιρείας στην αγορά.

Πρόσφατα, η Santos ήλθε σε συμφωνία με την Glencore Singapore για την παροχή LNG σε μεσοπρόθεσμο συμβόλαιο καθώς και σε συμφωνία με την ιαπωνική Hokkaido Gas για 10 έτη, με έτος εκκίνησης το 2027.

Η εταιρεία εστιάζει κυρίως στα συμβόλαια μεσαίας και μεγάλης διάρκειας, όπως υπογραμμίζει, με περίπου το 20% του χαρτοφυλακίου της να είναι διαθέσιμο στη spot αγορά.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αθ. Μαρτίνος: Το ΕΚΠΑ τιμά μια προσωπικότητα με πολύπλευρη κοινωνική δράση

Το πρώτο και μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναγνωρίζοντας τη σπουδαία προσφορά του, τίμησε με τις ύψιστες ακαδημαϊκές διακρίσεις…

Έλληνες Πλοίαρχοι: Αναγκαία η ενίσχυση της ασφάλειας στα ελληνικά λιμάνια

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, από τον Πρόεδρο, Cpt. Παναγιώτη Γιγή και την Γενική Γραμματέα, Cpt. Ελένη Παπαδοπούλου της Π.Ε.Π.Ε.Ν., στο κτίριο του…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }