Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η υδροηλεκτρική ενέργεια κερδίζει έδαφος στην Αφρική

Η υδροηλεκτρική ενέργεια κερδίζει έδαφος στην Αφρική

Email
LinkedIn
Facebook
X

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος σε διεθνή κλίμακα, με τελευταία εξέλιξη τη φιλοδοξία της Ουγκάντα να κατασκευάσει τρεις σταθμούς υδροηλεκτρικής παραγωγής.

Ειδικότερα, βάσει του Reuters, η αφρικανική χώρα βρίσκεται σε αναζήτηση κεφαλαίων, που θα της επιτρέψουν την περαιτέρω διαφοροποίηση της εξίσωσης ενέργειάς της. Οι τρεις μονάδες, εφόσον κατασκευαστούν, θα προσθέσουν ηλεκτροπαραγωγική ικανότητα 1.600 MW στο χαρτοφυλάκιο της Ουγκάντα και θα συνδράμουν στην κάλυψη της εγχώριας ζήτησης, η οποία φέρεται να αυξάνεται κατά 10% ανά έτος.

Πάντως, η Ουγκάντα βασίζεται ιδιαίτερα στην υδροηλεκτρική ενέργεια, η οποία επί του παρόντος αντιστοιχεί σε 85% της παραγωγής της. Η επιθυμία για νέες μονάδες παραγωγής πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας αντανακλά την αναπτυξιακή ρότα της αφρικανικής χώρας. Πέραν αυτού, η Ουγκάντα προσβλέπει μελλοντικά στην κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής, εστιάζοντας έτσι σε σημαντικό βαθμό σε ηλεκτροπαραγωγή απαλλαγμένη από τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αθ. Μαρτίνος: Το ΕΚΠΑ τιμά μια προσωπικότητα με πολύπλευρη κοινωνική δράση

Το πρώτο και μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναγνωρίζοντας τη σπουδαία προσφορά του, τίμησε με τις ύψιστες ακαδημαϊκές διακρίσεις…

Έλληνες Πλοίαρχοι: Αναγκαία η ενίσχυση της ασφάλειας στα ελληνικά λιμάνια

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, από τον Πρόεδρο, Cpt. Παναγιώτη Γιγή και την Γενική Γραμματέα, Cpt. Ελένη Παπαδοπούλου της Π.Ε.Π.Ε.Ν., στο κτίριο του…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }