Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η εκθετική άνοδος των containerships στα 30 εκατ. TEUs

Η εκθετική άνοδος των containerships στα 30 εκατ. TEUs

Email
LinkedIn
Facebook
X

To ορόσημο των 30 εκατ. TEUs σε επίπεδα μεταφορικής ικανότητας άγγιξε ο παγκόσμιος στόλος containerships το 2024, με την ταχύτητα επίτευξης του οροσήμου αυτού να αντανακλά την επιταχυνόμενη ανάπτυξη της αγοράς και του στόλου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Clarksons Research σε πρόσφατη ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο παγκόσμιος στόλος containerships άγγιξε τα 10 εκατ. TEUs τον Μάιο του 2007, με στόλο 4.712 πλοίων. Εννέα έτη και 1.238 πλοία αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2016, ο παγκόσμιος στόλος αγγίζει τα 20 εκατ. TEUs. Πλέον, μέσα σε οκτώ έτη παραδόθηκαν 1.115 πλοία, οδηγώντας τον παγκόσμιο στόλο στα 30 εκατ. TEUs τον Σεπτέμβριο του 2024.

Είναι εμφανές ότι κάθε επέκταση επιτυγχάνεται με λιγότερα πλοία και σε λιγότερο χρόνο. Αυτό οφείλεται τόσο στο γεγονός ότι η αγορά των containerships αναπτύσσεται όσο και στο γεγονός ότι η κατά μέσο όρο μεταφορική ικανότητα ενός containership αυξάνεται. Ακόμη δεν φέρεται να έχει βρεθεί η μέγιστη μεταφορική ικανότητα, από όπου και άνω οι οικονομίες κλίμακας σταματούν να προσφέρουν περαιτέρω οφέλη. Συνεπώς, έχει ενδιαφέρον πόσα πλοία και πόσα έτη θα χρειαστούν για να «σαρανταρίσει» η μεταφορική ικανότητα του παγκόσμιου στόλου.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αθ. Μαρτίνος: Το ΕΚΠΑ τιμά μια προσωπικότητα με πολύπλευρη κοινωνική δράση

Το πρώτο και μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναγνωρίζοντας τη σπουδαία προσφορά του, τίμησε με τις ύψιστες ακαδημαϊκές διακρίσεις…

Έλληνες Πλοίαρχοι: Αναγκαία η ενίσχυση της ασφάλειας στα ελληνικά λιμάνια

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, από τον Πρόεδρο, Cpt. Παναγιώτη Γιγή και την Γενική Γραμματέα, Cpt. Ελένη Παπαδοπούλου της Π.Ε.Π.Ε.Ν., στο κτίριο του…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }