Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Εξαγορά με το βλέμμα στην καθετοποίηση για τη Hyundai Heavy Industries

Εξαγορά με το βλέμμα στην καθετοποίηση για τη Hyundai Heavy Industries

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σε νέες αναπτυξιακές κινήσεις προβαίνει το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο HD Hyundai Heavy Industries.

Συγκεκριμένα, σε deal που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, η Hyundai Heavy Industries εξαγόρασε τη Lee Young Industrial Machinery, εταιρεία κατασκευής ναυτικών εξοπλισμών. Η κίνηση έρχεται σε μια περίοδο άνθισης για τη ναυπηγική βιομηχανία, εν μέσω έκρηξης παραγγελιών, την ίδια ώρα που ο εφοδιασμός κρίσιμων εξαρτημάτων πλοίων είναι ζωτικής σημασίας.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Νότιας Κορέας, η Lee Young Industrial Machinery «βγήκε στο σφυρί» λόγω ζημιών που κατέγραψε για έντεκα διαδοχικά έτη, από το 2013 έως το 2023. Η εταιρεία διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγικής δυναμικότητας 20.000 mega blocks.

Λόγω της έλλειψης προσφοράς μπλοκ, τα μεγάλα ναυπηγεία έχουν στραφεί στην Κίνα για ορισμένες από τις ανάγκες τους. Η HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering εισάγει μπλοκ για εμπορικά πλοία από την Κίνα από τον Ιούλιο. Η Hanwha Ocean έχει θυγατρική στην Κίνα που κατασκευάζει μπλοκ και η Samsung Heavy Industries αγοράζει μπλοκ μέσω κινεζικών εταιρειών, όπως η Hengli Heavy Industry.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

LNG vs μεθανόλη: Πού γέρνει η ζυγαριά των παραγγελιών

To LNG αποτέλεσε το κορυφαία προτιμητέο ναυτιλιακό καύσιμο για τα πλοία που παραγγέλθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με δεδομένα του Alternative Fuels Insights platform…

«Πράσινο φως» της ΕΕ για δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβληθούν επιπλέον δασμοί σε κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξασφάλισε την απαραίτητη υποστήριξη από τα κράτη μέλη, όπως ανέφερε…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }