Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Μπαράζ παραγγελιών από τη Hapag-Lloyd

Μπαράζ παραγγελιών από τη Hapag-Lloyd

Email
LinkedIn
Facebook
X

Εκ νέου στα κινεζικά ναυπηγεία στρέφεται η Hapag-Lloyd, η οποία προχώρησε σε ένα μπαράζ παραγγελιών την περασμένη εβδομάδα, με τουλάχιστον 20 πλοία να προστίθενται στο orderbook της.

Ειδικότερα, βάσει πρόσφατης έκθεσης της ναυλομεσιτικής Intermodal, η Hapag-Lloyd τοποθέτησε παραγγελία για την κατασκευή 10 containerships (με δικαίωμα προαίρεσης για τη ναυπήγηση επιπλέον πέντε ίδιων προδιαγραφών) μεταφορικής ικανότητας 17.000 TEUs στα κινεζικά ναυπηγεία Yangzijiang. Τα εν λόγω πλοία θα είναι εξοπλισμένα με μηχανή διπλού καυσίμου, κατανάλωσης και LNG, και θα κοστίσουν $210 εκατ. έκαστο.

Επιπλέον, η Hapag-Lloyd προχώρησε και σε δεύτερη παραγγελία στα κινεζικά ναυπηγεία New Times, για την κατασκευή 10 containerships (με δικαίωμα προαίρεσης για τη ναυπήγηση επιπλέον πέντε ίδιων προδιαγραφών), μεταφορικής ικανότητας 9.200 TEUs. Τα εν λόγω πλοία θα είναι εξοπλισμένα με μηχανή διπλού καυσίμου, κατανάλωσης και LNG, και θα έχουν κόστος $140 εκατ. έκαστο.

Σύμφωνα με δεδομένα της Alphaliner, η Hapag-Lloyd διαθέτει στόλο μεταφορικής ικανότητας 2,24 εκατ. TEUs και βρίσκεται στη θέση νούμερο πέντε της παγκόσμιας κατάταξης. Ωστόσο, το orderbook της είναι περιορισμένο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μεγαθήρια της αγοράς και αριθμεί, πέραν των τελευταίων παραγγελιών, 12 πλοία 770.000 TEUs.

Συνεπώς, η Ocean Network Express αναμένεται να κλέψει την πέμπτη θέση της κατάταξης από τη Hapag-Lloyd. Ωστόσο, ίσως η Hapag-Lloyd προχωρήσει σε επιπλέον παραγγελίες και βάλει τέλος στις φιλοδοξίες της ONE. Άλλωστε, εφόσον αξιοποιήσει τα δικαιώματα προαίρεσης που διατηρεί στο πλαίσιο των τελευταίων δύο παραγγελιών, το orderbook της θα αγγίξει τα 42 πλοία και θα είναι ελάχιστα μικρότερο από εκείνο της ONE, τόσο σε αριθμό πλοίων όσο και σε μεταφορική ικανότητα.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αθ. Μαρτίνος: Το ΕΚΠΑ τιμά μια προσωπικότητα με πολύπλευρη κοινωνική δράση

Το πρώτο και μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναγνωρίζοντας τη σπουδαία προσφορά του, τίμησε με τις ύψιστες ακαδημαϊκές διακρίσεις…

Έλληνες Πλοίαρχοι: Αναγκαία η ενίσχυση της ασφάλειας στα ελληνικά λιμάνια

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, από τον Πρόεδρο, Cpt. Παναγιώτη Γιγή και την Γενική Γραμματέα, Cpt. Ελένη Παπαδοπούλου της Π.Ε.Π.Ε.Ν., στο κτίριο του…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }