Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Project ανακύκλωσης πλοίων στο Πακιστάν με την υπογραφή του ΙΜΟ

Project ανακύκλωσης πλοίων στο Πακιστάν με την υπογραφή του ΙΜΟ

Email
LinkedIn
Facebook
X

Ένα νέο project με στόχο την προώθηση των βιώσιμων ανακυκλώσεων πλοίων εκκίνησε πρόσφατα στο Πακιστάν, έναν εκ των κορυφαίων πέντε προορισμών για scrapping.

To Safe and Environmentally Sound Recycling of Ships and Decent Work (SENSREC-DW) Project υλοποίησε το πρώτο του εργαστήριο στο Καράτσι στις 16 Σεπτεμβρίου. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε μετά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΙΜΟ Arsenio Dominguez στη χώρα.

Το νέο έργο είναι μια συνεργασία μεταξύ του ΙΜΟ και του ILO, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και της περιβαλλοντικής ευθύνης στη βιομηχανία ανακύκλωσης πλοίων, με παράλληλη τήρηση των παγκόσμιων προτύπων για τα εργασιακά δικαιώματα.

Στο workshop συμμετείχαν περίπου 150 άτομα, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων από το Υπουργείο Ναυτιλιακών Υποθέσεων, το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και την Υπηρεσία Ανάπτυξης του Μπαλουχιστάν, εκπροσώπων της βιομηχανίας και εργατικών οργανώσεων.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η συμμόρφωση των τοπικών διαλυτηρίων με τα διεθνή πρότυπα που περιγράφονται στη Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ, στη Σύμβαση της Βασιλείας και στις συνθήκες του ILO, καθώς και οι στρατηγικές για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες, δεδομένων των υψηλών κινδύνων που συνδέονται με τις δραστηριότητες διάλυσης πλοίων.

Οι συμμετέχοντες περιέγραψαν συγκεκριμένους στόχους και δραστηριότητες για το έργο, τονίζοντας την ανάγκη για ανάπτυξη ικανοτήτων και προγράμματα κατάρτισης προσαρμοσμένα στις τοπικές συνθήκες. Επιπλέον, έλαβαν μέρος σε τεχνική επίσκεψη σε υποδομές ανακύκλωσης πλοίων στο Γκαντάνι του Μπαλουχιστάν.

Τα αποτελέσματα των συζητήσεών τους θα οδηγήσουν την υλοποίηση πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην προώθηση της αξιοπρεπούς εργασίας και των βιώσιμων πρακτικών στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης πλοίων σε όλο το Πακιστάν.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Νέα δεδομένα για τη συνεργασία ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνική συνομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια. Η επικοινωνία τους…

C&A Σταύρος Κασιδιάρης Α.Ε.: Επιτυχείς εργασίες συντήρησης στις εγκαταστάσεις της Korinthos Power S.A.

Η C&A Σταύρος Κασιδιάρης Α.Ε. πρόσφατα ολοκλήρωσε επιτυχώς, σειρά εργασιών συντήρησης στις εγκαταστάσεις της Korinthos Power S.A., Μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου 437 MW του Ομίλου…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }