Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Το Starlink στο επίκεντρο επένδυσης μεγατόνων

Το Starlink στο επίκεντρο επένδυσης μεγατόνων

Email
LinkedIn
Facebook
X

Το βλέμμα της στο Βιετνάμ στρέφει η SpaceX, η οποία φέρεται να δρομολογεί επένδυση ύψους $1,5 δισ. στο κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας. Πιο συγκεκριμένα, η επένδυση αφορά το σύστημα Starlink της SpaceX, με το Βιετνάμ να φέρεται έτοιμο να δώσει το πράσινο φως που θα επιτρέψει την επέκταση του Starlink στην περιοχή.

Παλαιότερες συνομιλίες της SpaceX με την κυβέρνηση του Βιετνάμ είχαν οδηγήσει στην ανάδυση σκοπέλων για την εταιρεία. Στο επίκεντρο προβληματισμών είχε βρεθεί η εταιρεία την οποία η SpaceX θα ίδρυε στο Βιετνάμ: η SpaceX επιθυμούσε πλειοψηφικό μετοχικό μερίδιο ενώ το Βιετνάμ απαιτούσε να έχει υπό τον έλεγχό του τουλάχιστον το 50% της εταιρείας.

Πέραν αυτού, όπως αναφέρει το Reuters, το Βιετνάμ απαιτεί τα δεδομένα να αποθηκεύονται εντός των συνόρων του και θεσπίζει αυστηρούς ελέγχους στο τι είναι ορατό και προσβάσιμο στο διαδίκτυο.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Πλοία και διαχειρίστριες εταιρείες στο στόχαστρο κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου

H βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα την επιβολή κυρώσεων σε πέντε πλοία και δύο συνδεδεμένες εταιρείες που εμπλέκονται στη μεταφορά ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου, μεταξύ…

30 χρόνια φυλακή σε δύο ναυτικούς: Η αντίδραση της ITF περί στοχοποίησης

Δύο ναυτικοί καταδικάστηκαν σε 30 χρόνια φυλάκιση, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκαν ναρκωτικά σε πλοίο που είχε ελλιμενιστεί στο λιμάνι Ereğli της Μαύρης Θάλασσας…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }