Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Πλήγμα για τα VLGCs: Ασταμάτητη η πτώση των ναύλων

Πλήγμα για τα VLGCs: Ασταμάτητη η πτώση των ναύλων

Email
LinkedIn
Facebook
X

Περίοδο δυσκολίας φέρεται να διανύουν τα υγραεριοφόρα πλοία, και δη εκείνα μεγαλύτερου μεγέθους, με τους ναύλους των VLGCs να βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδά τους για τους τελευταίους 12 μήνες.

Ειδικότερα, βάσει έκθεσης της ναυλομεσιτικής Fearnleys, οι ναύλοι των VLGCs μεταφορικής ικανότητας 84.000 κ.μ. σημείωσαν πτώση της τάξεως των $150.000 μηνιαίως την εβδομάδα με πέρας την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και πλέον ανέρχονται σε $400.000 μηνιαίως. Τα εν λόγω επίπεδα είναι ιδιαίτερα χαμηλά, ειδικά εφόσον ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2024 οι ναύλοι βρίσκονταν άνω των $4 εκατ. μηνιαίως.

Παράλληλα, στα μικρότερα μεγέθη δεν καταγράφονται μεταβολές. Οι ναύλοι των LGCs μεταφορικής ικανότητας 60.000 κ.μ. παραμένουν στα $700.000/μήνα, ενώ οι ναύλοι των MGCs μεταφορικής ικανότητας 38.000 κ.μ. στα $820.000/μήνα. Τα δεδομένα της Fearnleys για ακόμα μία εβδομάδα αναδεικνύουν το γεγονός ότι η ναύλωση ενός υγραεριοφόρου 38.000 κ.μ. κοστίζει πολύ περισσότερο από ό,τι η ναύλωση ενός υγραεριοφόρου 84.000 κ.μ.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Πλοία και διαχειρίστριες εταιρείες στο στόχαστρο κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου

H βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα την επιβολή κυρώσεων σε πέντε πλοία και δύο συνδεδεμένες εταιρείες που εμπλέκονται στη μεταφορά ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου, μεταξύ…

30 χρόνια φυλακή σε δύο ναυτικούς: Η αντίδραση της ITF περί στοχοποίησης

Δύο ναυτικοί καταδικάστηκαν σε 30 χρόνια φυλάκιση, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκαν ναρκωτικά σε πλοίο που είχε ελλιμενιστεί στο λιμάνι Ereğli της Μαύρης Θάλασσας…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }