Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Τέλος στο φλερτ Hanwha-Austal

Τέλος στο φλερτ Hanwha-Austal

Email
LinkedIn
Facebook
X

Την απόσυρσή τoυ από την εξαγορά του αυστραλιανoύ ναυπηγείου Austal γνωστοποίησε το κορεατικό conglomerate Hanwha, επικαλούμενο «ανυπέρβλητα εμπόδια» στην αξιολόγηση της συναλλαγής.

Μετά την εξαγορά του ναυπηγείου Daewoo Shipbuilding and Engineering (DSME) από τον όμιλο Hanwha το 2023, ο όμιλος καταβάλλει προσπάθειες για να ενισχύσει την παγκόσμια επιρροή του στη ναυπηγική βιομηχανία.

Αυτή η τελευταία εξέλιξη σηματοδοτεί το τέλος ενός φλερτ μεταξύ της Hanwha και της Austal, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hanwha, Hyek Woong Kwon, σε μια καυστική επιστολή προς την Austal, κατηγόρησε την εταιρεία ότι αθέτησε τις συμφωνημένες επιχειρησιακές επισκέψεις «χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση ή εξήγηση».

Εκπρόσωπος της Austal, από την πλευρά του, τόνισε ότι «όταν η Austal ενημέρωσε τους μετόχους της τον Απρίλιο ότι είχε λάβει μια ενδεικτική, υπό όρους, μη δεσμευτική προσφορά από τη Hanwha, η εταιρεία ήταν πολύ σαφής ότι το διοικητικό συμβούλιο και οι σύμβουλοι της Austal δεν συμφωνούσαν στο ότι οι υποχρεωτικές εγκρίσεις για να προχωρήσει η συναλλαγή θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν από τη Hanwha».

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

23ο Navigator 2024 – The Shipping Decision Makers Forum στη Χίο: Εξελίξεις και Προκλήσεις στη Ναυτιλία

Στα νησιά της Χίου και των Οινουσσών, από τα οποία κατάγονται Έλληνες πλοιοκτήτες που διαχειρίζονται σχεδόν το 10% του εμπορικού στόλου παγκοσμίως διοργανώθηκε από…

Οι φιλοδοξίες της ExxonMobil στη Νιγηρία

Η Νιγηρία παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής των κολοσσών ενέργειας, με την ExxonMobil να καλοβλέπει υπέρογκη επένδυση με στόχο την αξιοποίηση του υπεράκτιου ορυκτού…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }