Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα: Ποια εμπορεύματα βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα

Κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα: Ποια εμπορεύματα βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα

Email
LinkedIn
Facebook
X

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα μαρτυρούν ότι οι επιθέσεις των Χούθι στο Μπαμπ ελ Μαντέμπ δύσκολα θα διακοπούν, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό τις εμπορευματικές μεταφορές.

Οι μεγαλύτερες μεταβολές εντοπίζονται στις διά θαλάσσης ροές jet fuel και μεταλλουργικού άνθρακα, σύμφωνα με δεδομένα της Kpler, ενώ οι ροές αργού πετρελαίου επηρεάζονται λιγότερο λόγω των εξαγωγών της Ρωσίας προς Κίνα και Ινδία. Ακόμη, οι ροές νάφθας μέσω της διώρυγας του Σουέζ είναι κυρίως ρωσικές, ενώ οι όγκοι diesel προέρχονται ως επί το πλείστον από τη Σαουδική Αραβία.

Οι μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αερίου μέσω του Σουέζ έχουν σχεδόν διακοπεί, με εξαίρεση τις παραδόσεις στη βόρεια Ερυθρά Θάλασσα, αν και το Σουέζ ιστορικά έπαιζε μικρό ρόλο στο εμπόριο LNG. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι ροές σιταριού μέσω του Σουέζ παραμένουν σταθερές.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Το μέλλον της διά θαλάσσης μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου, γρίφος για δυνατούς λύτες

Παρότι ένα μεγάλο μέρος των ρωσικών διά θαλάσσης εξαγωγών πετρελαίου και παραγώγων του μεταφέρονται από πλοία του λεγόμενου «σκοτεινού» στόλου, οι μεταβολές που καταγράφονται…

Επιβατικές μεταφορές μηδενικών εκπομπών: Ο ρόλος των seagliders στη Β. Αμερική

Η REGENT Craft, κατασκευαστής υβριδικών πλοίων (seagliders), ανακοίνωσε πρόσφατα μια σημαντική συνεργασία με την UrbanLink Air Mobility, εταιρεία προηγμένης αεροκινητικότητας με έδρα τη Νότια…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }