Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας: Η ασφάλεια, απόλυτη προτεραιότητα της ναυτιλιακής κοινότητας

Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας: Η ασφάλεια, απόλυτη προτεραιότητα της ναυτιλιακής κοινότητας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας φέτος γιορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου και είναι αφιερωμένη στη σημασία της ασφάλειας εν πλω εν μέσω ραγδαίων μεταβολών και νέων κινδύνων για τη βιομηχανία.

Πενήντα χρόνια από την υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης για την Ασφάλεια της Ανθρώπινης Ζωής στη Θάλασσα (SOLAS) – της σημαντικότερης παγκόσμιας συνθήκης για την ασφάλεια των εμπορικών πλοίων – η ναυτιλιακή κοινότητα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, αντιμετωπίζοντας ραγδαίες εξελίξεις στην τεχνολογία, παγκόσμιες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας και τη στροφή προς την πράσινη ενέργεια.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θάλασσας, «Navigating the future: Safety first!» αναγνωρίζει ότι η ασφάλεια παραμένει πρωταρχικής σημασίας σε ένα τόσο μεταβαλλόμενο περιβάλλον, είτε πρόκειται για τους ναυτικούς που χειρίζονται τα νέα πράσινα καύσιμα, είτε για την προστασία των επιβατών στα πιο σύγχρονα κρουαζιερόπλοια, είτε για το ρυθμιστικό πλαίσιο των αυτόνομων πλοίων, είτε για την κυβερνοασφάλεια.

Ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), Arsenio Dominguez, δήλωσε: «Το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την υιοθέτηση της συνθήκης SOLAS. Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραμάτισε η σύμβαση αυτή στον καθορισμό διεθνών προτύπων ασφαλείας για την κατασκευή, τον εξοπλισμό και τη λειτουργία των πλοίων, την πρόληψη των ναυτικών καταστροφών και την προστασία ζωών. Αλλά δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε. Η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας απαιτεί συλλογική προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι θα συμβαδίσουμε με τον συνεχή μετασχηματισμό της ναυτιλίας».

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, η Isalos.net παρουσιάζει τις απόψεις ναυτικών από τους Ωκεανούς οι οποίοι εστιάζονται στο φετινό θέμα που επέλεξε ο ΙΜΟ.

Ευχαριστούμε θερμά το πλήρωμα του πλοίου Desert Pioneer της διαχειρίστριας εταιρείας Atlantic Bulk Carriers και συγκεκριμένα:

-τον Παναγιώτη Βλαχοπαναγιώτη, Πλοίαρχο,
-τον Παναγιώτη Λιβανό, Β’ Μηχανικό,
-την Πλουδίτσα Φύλλη, Δόκιμο Πλοίαρχο.

Τα Ναυτικά Χρονικά και η Isalos.net με τη σειρά τους εύχονται σε όλους τους ναυτικούς μας «Καλές Θάλασσες»!

 

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Μια θεσμική παράδοση: Ο εφοπλισμός τιμά τη ναυτεργατική συνεισφορά

Στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας, η Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Μελίνα Τραυλού απένειμε στους κύριους Βαρβατέ Ιωάννη και Πτήνη Ιωάννη,…

Γενικός Γραμματέας OPEC: «Δεν υπάρχει κορύφωση της ζήτησης πετρελαίου στον ορίζοντα»

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο OPEC για τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς πετρελαίου, εν μέσω συγκυριών που περικλείουν το βραχυπρόθεσμο outlook σε ένα πέπλο…

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Επιτεύξιμοι οι στόχοι για το 2030

Αισιόδοξο διαφαίνεται το πρόσφατο μήνυμα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), σύμφωνα με το οποίο οι στόχοι τριπλασιασμού της ηλεκτροπαραγωγικής ικανότητας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι…

Πράσινοι ναυτιλιακοί διάδρομοι: Ανεπαρκής η εκτιμώμενη παραγωγή καυσίμων

Ο πράσινος ναυτιλιακός διάδρομος μεταξύ Ρότερνταμ και Σιγκαπούρης έχει τη δυναμική να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές άνθρακα των containerships που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο route.…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }