Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η πρωτοπορία της Alassia για το ανθρώπινο δυναμικό της

Η πρωτοπορία της Alassia για το ανθρώπινο δυναμικό της

Email
LinkedIn
Facebook
X

H Αlassia NewShips Management Inc. προσχωρεί στην εταιρεία Foundational AI Complexio, στην οποία ήδη συμμετέχουν ηγέτιδες εταιρείες του κλάδου, όπως οι Hafnia, Marfin, C Transport Maritime, Trans Sea Transport και BW Epic Kosan.

Το Foundational AI μετασχηματίζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα δεδομένα και τα εργαλεία τους, από απομονωμένες εφαρμογές σε ένα κεντρικό σύστημα που συνδέεται με όλους τους τομείς της υποδομής μιας εταιρείας.

Η Complexio δημιούργησε αυτό το σύστημα με βάση την τεχνητή νοημοσύνη μετά από τρία χρόνια εντατικής έρευνας και ανάπτυξης σε κορυφαίες επιχειρήσεις της ναυτιλιακής αγοράς, έχοντας απεριόριστη πρόσβαση στα δεδομένα αυτών των εταιρειών σε πραγματικό χρόνο και στο ιστορικό τους.

Έρευνες έχουν καταδείξει ότι το 90% των εργαζομένων ολοκληρώνουν τακτικά χειροκίνητες, επαναλαμβανόμενες εργασίες και ξοδεύουν περίπου το 60% των εργατοωρών τους κάνοντας «δουλειά για δουλειά». Η εκπλήρωση αυτών των επαναλαμβανόμενων εργασιών «κοστίζει» στις επιχειρήσεις έως και 19 εργάσιμες ημέρες ετησίως ανά εργαζόμενο.

«Οι άνθρωποί μας και η φήμη μας είναι τα δύο σημαντικότερα περιουσιακά μας στοιχεία», σημειώνει ο CEO της Alassia Newships, Βασίλης Σακέλλης. «Εργαζόμαστε σε έναν κλάδο με πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων και διαδικασιών, ο οποίος ιστορικά ήταν πιο αργός στην υιοθέτηση τεχνολογιών. Κατά συνέπεια, επενδύουμε πολλούς ανθρώπινους πόρους για τη δράση και την ανταλλαγή δεδομένων πλοίων με εξωτερικούς συνεργάτες».

«Διαθέτουμε ήδη ένα ERP και ένα πολύ λεπτομερές σύστημα αρχειοθέτησης, καθώς και δορυφορικές επικοινωνίες επί του πλοίου για επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των πλοίων και των γραφείων, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Οι υπάλληλοί μας εξακολουθούν να ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο σε επαναλαμβανόμενες εργασίες εντάσεως δεδομένων. Σκεφτόμασταν εδώ και αρκετό καιρό ότι έπρεπε να υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος να διαχειριστούμε και να αυτοματοποιήσουμε αυτές τις διαδικασίες, και να έχουμε θετικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα της ομάδας μας. Νομίζουμε ότι το βρήκαμε αυτό με την Complexio», πρόσθεσε ο κ. Σακέλλης.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σχετικά Άρθρα

Μια θεσμική παράδοση: Ο εφοπλισμός τιμά τη ναυτεργατική συνεισφορά

Στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας, η Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Μελίνα Τραυλού απένειμε στους κύριους Βαρβατέ Ιωάννη και Πτήνη Ιωάννη,…

Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας: Η ασφάλεια, απόλυτη προτεραιότητα της ναυτιλιακής κοινότητας

Η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας φέτος γιορτάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου και είναι αφιερωμένη στη σημασία της ασφάλειας εν πλω εν μέσω ραγδαίων μεταβολών και νέων…

Γενικός Γραμματέας OPEC: «Δεν υπάρχει κορύφωση της ζήτησης πετρελαίου στον ορίζοντα»

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο OPEC για τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς πετρελαίου, εν μέσω συγκυριών που περικλείουν το βραχυπρόθεσμο outlook σε ένα πέπλο…

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Επιτεύξιμοι οι στόχοι για το 2030

Αισιόδοξο διαφαίνεται το πρόσφατο μήνυμα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), σύμφωνα με το οποίο οι στόχοι τριπλασιασμού της ηλεκτροπαραγωγικής ικανότητας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }