Loading: News Submenu
Header Scripts Init

INTERCARGO: Ξεκάθαρα μέτρα για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας

INTERCARGO: Ξεκάθαρα μέτρα για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Tη δέσμευσή της για μια βιώσιμη ναυτιλία, μέσω της υποστήριξης ξεκάθαρων μεσοπρόθεσμων στόχων στον δρόμο προς την αποανθρακοποίηση, επανέλαβε με ανακοίνωσή της η INTERCARGO.

H INTERCARGO στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει την ανάγκη για εφαρμόσιμες λύσεις, ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή των στρατηγικών μείωσης των εκπομπών των πλοίων.

Οι προτάσεις της INTERCARGO συνοψίζονται ως εξής:

Υποστήριξη του ολοκληρωμένου πλαισίου: Η INTERCARGO υποστηρίζει την επικαιροποιημένη κοινή πρόταση των Μπαχαμών, της Λιβερίας και του International Chamber of Shipping (ICS) για ένα πλαίσιο του ΙΜΟ για μηδενικές εκπομπές.

Απλοποιημένος μηχανισμός τιμολόγησης: Υποστήριξη μιας συνεισφοράς ανά τόνο εκπεμπόμενων αερίων του θερμοκηπίου, με κίνητρα για μηδενική και σχεδόν μηδενική χρήση καυσίμων με αέρια του θερμοκηπίου.

Προβλεψιμότητα για τα ενδιαφερόμενα μέρη: Υποστήριξη σταθερών ετήσιων τελών για τα αέρια του θερμοκηπίου για ελάχιστες πενταετείς περιόδους.

Προσέγγιση well-to-wake: Υποστήριξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος λογιστικής καταγραφής των εκπομπών με ταυτόχρονη αντιμετώπιση των ανησυχιών για τις εκπομπές πέραν του ελέγχου της ναυτιλίας.

Προσεκτική προσέγγιση του ταμείου για την αποανθρακοποίηση: Επισημαίνοντας την ανάγκη ενδελεχούς εξέτασης των νομικών ζητημάτων και ευθυγράμμισης με τις αρχές του ταμείου του ΟΗΕ για το κλίμα.

Δίκαιη κατανομή του κόστους: Υποστήριξη της αρχής ότι οι ναυλωτές ή οι εμπορικοί διαχειριστές, ως φορείς κόστους καυσίμων, θα πρέπει επίσης να καλύπτουν τα τέλη και το κόστος συμμόρφωσης με τα αέρια θερμοκηπίου.

Μείωση του διοικητικού φόρτου: Έκκληση για εξορθολογισμό των διαδικασιών, ιδίως για τη ναυτιλία χύδην ξηρού φορτίου, που αντιμετωπίζει παγκόσμιες προκλήσεις συμμόρφωσης για την πρόσβαση σε ασφαλείς πράσινες πηγές ενέργειας στα λιμάνια όλου του κόσμου.

«Ο δρόμος για την αποανθρακοποίηση πρέπει να ανοίξει με πρακτικές, εφαρμόσιμες λύσεις», σχολιάζει ο γενικός γραμματέας της INTERCARGO, Κώστας Γκόνης. «Η υποστήριξή μας για τα μέτρα αυτά αντανακλά τη δέσμευση του κλάδου μας για περιβαλλοντική υπευθυνότητα, διατηρώντας παράλληλα την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και την ομαλή παγκόσμια μεταφορά βασικών αγαθών».

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Απεργία στη Boeing: Μακριά από την εύρεση συμφωνίας;

Η αμερικανική βιομηχανία παραγωγής αεροσκαφών Boeing ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την μισθολογική προσφορά που είχε καταθέσει, μετά από διαπραγματεύσεις με τη Διεθνή Ένωση Χειριστών Μηχανών…

Μελίνα Τραυλού: Η πρόεδρος της ΕΕΕ συνομιλεί ανοιχτά με τη νέα γενιά στον πρώτο διάλογο «Blue Chairs»

Με αφορμή την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, τα Ναυτικά Χρονικά καλωσορίζουν όλους και όλες που επέλεξαν να ακολουθήσουν ναυτικές και ναυτιλιακές σπουδές και τους…

Η κυματική ενέργεια, κλειδί για την ενεργειακή μετάβαση της Αυστραλίας

Η κυματική ενέργεια αναδεικνύεται σε μία από τις πιο υποσχόμενες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με τις πρόσφατες εξελίξεις να την τοποθετούν στο επίκεντρο της…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }