Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Αύξηση 197% των συναγερμών στις γέφυρες των πλοίων

Αύξηση 197% των συναγερμών στις γέφυρες των πλοίων

Email
LinkedIn
Facebook
X

H άνοδος της ψηφιοποίησης της ναυτιλίας έχει οδηγήσει σε αύξηση κατά 197% των συναγερμών στις γέφυρες των πλοίων σε διάστημα μικρότερο των δύο δεκαετιών, με αποτέλεσμα τη συχνή λήψη κακών αποφάσεων, αποκαλύπτει νέα έρευνα του Lloyd’s Register.

Ο αριθμός των συναγερμών στα πλοία πρέπει να εξορθολογιστεί, ώστε να διασφαλιστεί ότι υποστηρίζουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες λήψης αποφάσεων των αξιωματικών φυλακής και ότι δεν τους αποσπούν την προσοχή ή ενοχλούν, διαπιστώνει η έρευνα.

Η έρευνα διεξήχθη στο πλαίσιο της έκθεσης του LR με τίτλο Alarm Management in the Maritime Industry και βασίστηκε σε πραγματικά δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από 65 αξιωματικούς φυλακής από 15 πλοία που διαχειρίζονται 10 εταιρείες. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας συγκρίθηκαν με τις αντιλήψεις του ίδιου του πληρώματος σχετικά με τον αντίκτυπο των συναγερμών στην εργασία τους.

Στη γέφυρα του πλοίου, ο μέγιστος αριθμός συναγερμών βρέθηκε να είναι 74 ανά ώρα σε μια κατάσταση που απαιτεί υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης από τους αξιωματικούς. Όσον αφορά τους συναγερμούς στο μηχανοστάσιο, σε ορισμένους τύπους πλοίων καταγράφηκαν κατά μέσο όρο 2.500 συναγερμοί μηχανημάτων ανά ημέρα, με μέγιστο ημερήσιο αριθμό τους 22.500 συναγερμούς.

Η έρευνα καταδεικνύει επίσης τα πλεονεκτήματα των συστημάτων συναγερμού και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να υποστηρίξουν τα πληρώματα τόσο κατά τη διάρκεια των φυσιολογικών επιχειρήσεων όσο και σε απαιτητικές καταστάσεις. Υποστηρίζει επίσης ότι η συχνότητα των συναγερμών θα πρέπει να παρακολουθείται και να ελέγχεται καλύτερα, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή χρησιμότητα του λογισμικού.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα: Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα σε πλήγμα χθες, Παρασκευή, στο αρχηγείο του λιβανικού σιιτικού κινήματος στα…

Τέλος στο φλερτ Hanwha-Austal

Την απόσυρσή τoυ από την εξαγορά του αυστραλιανoύ ναυπηγείου Austal γνωστοποίησε το κορεατικό conglomerate Hanwha, επικαλούμενο «ανυπέρβλητα εμπόδια» στην αξιολόγηση της συναλλαγής. Μετά την…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }