Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Το διυλιστήριο Dangote, βαρόμετρο για την ενεργειακή ασφάλεια της Νιγηρίας

Το διυλιστήριο Dangote, βαρόμετρο για την ενεργειακή ασφάλεια της Νιγηρίας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Η κρατική εταιρεία ενέργειας της Νιγηρίας εκκίνησε την αποστολή βενζίνης από το διυλιστήριο Dangote, ένα βήμα που θα μπορούσε να τερματίσει την εξάρτηση δεκαετιών από τις εισαγωγές του καυσίμου για τον μεγαλύτερο παραγωγό αργού της Αφρικής.

Φορτηγά άρχισαν να φορτώνουν βενζίνη στο διυλιστήριο, που βρίσκεται στα περίχωρα του Λάγος, του εμπορικού κέντρου της χώρας, σύμφωνα υψηλόβαθμα στελέχη της NNPC. Αυτό έγινε μετά από συμφωνία που επιτρέπει στην NNPC να ανταλλάσσει αργό πετρέλαιο με ισοδύναμη ποσότητα βενζίνης από το διυλιστήριο του δισεκατομμυριούχου Aliko Dangote.

Η συμφωνία με το διυλιστήριο Dangote αντικαθιστά μια παρόμοια συμφωνία ανταλλαγής που είχε η NNPC ‒ο μοναδικός εισαγωγέας βενζίνης της Νιγηρίας‒ με μεγάλους εμπόρους πετρελαίου. Η NNPC δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι τα χρέη της προς τους εμπόρους πετρελαίου είχαν επιβαρύνει την ικανότητά της να προμηθεύει βενζίνη την εγχώρια αγορά.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Οι προτάσεις των Ευρωπαίων εφοπλιστών για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας

Η διατήρηση και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια της Γηραιάς Ηπείρου,…

Δεξαμενόπλοια: «Βουτιά» στις διελεύσεις από το Σουέζ και άνοδος για ναύλους και αξίες

Σημαντικό πλήγμα έχει δεχτεί η ναυτιλιακή κίνηση στη Διώρυγα του Σουέζ από τις επιθέσεις των Χούθι. Είναι χαρακτηριστικό ότι, τον περασμένο Αύγουστο, οι διελεύσεις…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }