Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Σημάδια αποδυνάμωσης για τους λιμένες της Ρωσίας

Σημάδια αποδυνάμωσης για τους λιμένες της Ρωσίας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Πτωτική είναι η πορεία που καταγράφει η διακίνηση εμπορευμάτων στους λιμένες της Ρωσίας το 2024. Πιο συγκεκριμένα, βάσει δημοσιεύματος του πρακτορείου TASS, το οποίο επικαλείται δεδομένα της Association of Commercial Seaports, την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2024 η διακίνηση εμπορευμάτων μειώθηκε κατά 3,1% σε ετήσια βάση, καθώς διαμορφώθηκε στους 596,2 εκατ. τόνους.

Ο όγκος διακίνησης ξηρών φορτίων ανήλθε σε 296,4 εκατ. μετρικούς τόνους (πτώση 3,3% σε ετήσια βάση), ενώ εκείνος διακίνησης υγρών φορτίων ανήλθε σε 299,8 εκατ. μετρικούς τόνους (πτώση 2,9% σε ετήσια βάση).

Πάντως, ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Μεταφορών, Alexander Poshivay, έχει δηλώσει ότι το σύνολο της διακίνησης εμπορευμάτων το 2024 θα παραμείνει στα επίπεδα του 2023, συνεπώς και η Ρωσία αναμένει ανάκαμψη τους τελευταίους μήνες του έτους.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Οι προτάσεις των Ευρωπαίων εφοπλιστών για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας

Η διατήρηση και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια της Γηραιάς Ηπείρου,…

Δεξαμενόπλοια: «Βουτιά» στις διελεύσεις από το Σουέζ και άνοδος για ναύλους και αξίες

Σημαντικό πλήγμα έχει δεχτεί η ναυτιλιακή κίνηση στη Διώρυγα του Σουέζ από τις επιθέσεις των Χούθι. Είναι χαρακτηριστικό ότι, τον περασμένο Αύγουστο, οι διελεύσεις…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }