Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ο αντίκτυπος της μαζικής απεργίας στην Boeing

Ο αντίκτυπος της μαζικής απεργίας στην Boeing

Email
LinkedIn
Facebook
X

Μια απεργία 30.000 εργαζομένων εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ, αφότου οι εργαζόμενοι της Boeing απέρριψαν πρόταση της διοίκησης της εταιρείας περί αύξησης της τάξεως του 25% εντός ενός διαστήματος τεσσάρων ετών.

Η πρόταση χαρακτηρίστηκε από αρκετούς ως παραπλανητική, δεδομένου ότι η αύξηση των μισθών θα ήταν σταδιακή και ότι θα αφαιρούνταν τα ετήσια μπόνους απόδοσης. Η απεργία αποτελεί μονάχα τον πιο πρόσφατο από μια μεγάλη λίστα πονοκεφάλων που αντιμετωπίζει η Boeing εντός του 2024.

Την ίδια ώρα, συνιστά και έναν εκ των κρισιμότερων, καθώς απεργία συνεπάγεται παύση της παραγωγής αεροσκαφών. Η Boeing εξασφαλίζει παραγγελίες για εκατοντάδες έως χιλιάδες αεροσκάφη μηνιαίως. Το μεγάλο της orderbook δεν αναμένεται να μειωθεί, ενώ ήδη οι ετήσιοι στόχοι παραγωγής έχουν αναθεωρηθεί προς τα κάτω, ελέω κρίσης της Boeing αναφορικά με την ποιότητα και την ασφάλεια των αεροσκαφών της.

Οι εταιρείες αερομεταφορών αναγνωρίζουν τους κινδύνους που ενέχει μια εκτενής απεργία. Η Ryanair εξέφρασε την ανησυχία της, εκτιμώντας πως, εφόσον η απεργία συνεχιστεί για καιρό, ενδέχεται να παραλάβει λιγότερα αεροσκάφη το ερχόμενο καλοκαίρι. Η Ryanair ανέμενε 30 αεροσκάφη τύπου 737 ΜΑΧ μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Μετά την αναθεώρηση των στόχων της Boeing, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε 25, ενώ πλέον ίσως γίνει 20.

Παράλληλα, η Boeing εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε προσωρινές απολύσεις ενώ ήδη έχει αποφασίσει την παύση οποιασδήποτε διαδικασίας πρόσληψης, δύο μέτρα που σαφώς εστιάζουν στην προστασία της ρευστότητάς της. Συνάμα, καταδεικνύουν πως ίσους οδεύουμε προς μία απεργία μεγάλης διάρκειας.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Η αντίδραση της CLIA στα επικείμενα τέλη κρουαζιέρας στην Ελλάδα

Τις πρώτες αντιδράσεις της, αναφορικά με το τέλος που επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση στα κρουαζιερόπλοια που θα επισκέπτονται λιμένες της Ελλάδας, γνωστοποίησε μέσω σχετικής…

Π. Ξενοκώστας: Το μεγάλο δίλλημα της Ελλάδας για τα ναυπηγεία της

Με αφορμή τη δημοσίευση της Έκθεσης Ντράγκι, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων (ΕΕΝ), Παναγιώτης Τ. Ξενοκώστας, προχώρησε στη σύνταξη ενός…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }