Loading: News Submenu
Header Scripts Init

«Made in Italy»: Στο νερό το «Explora II» της MSC

«Made in Italy»: Στο νερό το «Explora II» της MSC

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σε τρία σημαντικά ορόσημα της συνεργασίας των ιταλικών ναυπηγείων Fincantieri και της θυγατρικής του κολοσσού MSC, Explora Journeys, εστιάστηκε πρόσφατη εκδήλωση.

Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανακοίνωσης, στις 12 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα η παράδοση του «Explora II», η coin ceremony για το «Explora III» και η τελετή κοπής ελάσματος για το «Explora IV». Η Explora Journeys του ομίλου της MSC επικεντρώνεται στις κρουαζιέρες πολυτελείας. Τα προαναφερθέντα πλοία αποτελούν μέρος ενός στόλου έξι πλοίων που οικοδομεί η MSC, εκ των οποίων όλα θα κατασκευαστούν από τη Fincantieri, με τη συνολική επένδυση να ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ.

H επένδυση της MSC αναμένεται να έχει αντίκτυπο 15 δισ. για την ιταλική οικονομία. Άλλωστε, για την κατασκευή κάθε πλοίου απαιτούνται επτά εκατομμύρια εργατοώρες, προσφέροντας κατά μέσο όρο εργασία για δύο έως τρία χρόνια σε 2.500 ανθρώπους.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Οι προτάσεις των Ευρωπαίων εφοπλιστών για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας

Η διατήρηση και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια της Γηραιάς Ηπείρου,…

Δεξαμενόπλοια: «Βουτιά» στις διελεύσεις από το Σουέζ και άνοδος για ναύλους και αξίες

Σημαντικό πλήγμα έχει δεχτεί η ναυτιλιακή κίνηση στη Διώρυγα του Σουέζ από τις επιθέσεις των Χούθι. Είναι χαρακτηριστικό ότι, τον περασμένο Αύγουστο, οι διελεύσεις…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }