Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Δεξαμενόπλοια: «Βουτιά» στις διελεύσεις από το Σουέζ και άνοδος για ναύλους και αξίες

Δεξαμενόπλοια: «Βουτιά» στις διελεύσεις από το Σουέζ και άνοδος για ναύλους και αξίες

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σημαντικό πλήγμα έχει δεχτεί η ναυτιλιακή κίνηση στη Διώρυγα του Σουέζ από τις επιθέσεις των Χούθι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, τον περασμένο Αύγουστο, οι διελεύσεις δεξαμενόπλοιων ήταν μειωμένες κατά 49,8% έναντι του Αυγούστου του 2023. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δεδομένα της Veson Nautical, 202 δεξαμενόπλοια διήλθαν από τη Διώρυγα του Σουέζ τον περασμένο Αύγουστο έναντι 385 δεξαμενόπλοιων τον Αύγουστο του 2023.

H ζήτηση για δεξαμενόπλοια, η οποία ήταν ήδη σε υψηλά επίπεδα μετά τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο που τέθηκαν σε ισχύ στο τέλος του 2022, έχει ενισχυθεί περαιτέρω, καθώς περισσότεροι πλοιοκτήτες επιλέγουν να αποφύγουν την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας. Για παράδειγμα, οι ναύλοι των MR για συμβόλαια ετήσιας διάρκειας έχουν αυξηθεί κατά 6,2% σε ετήσια βάση, στα $44.300/ημέρα από τα $41.730/ημέρα.

Την ίδια ώρα, οι αξίες των δεξαμενόπλοιων επίσης ακολουθούν την ανιούσα λόγω της υψηλής ζήτησης. Η αξία των MR ηλικίας 15 ετών αυξήθηκε κατά 27,61% περίπου σε ετήσια βάση, από τα $22,78 εκατ. στα $29,07 εκατ. Τον περασμένο μήνα επιτεύχθηκε ιστορικό της τάξεως των $29,52 εκατ.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Οι προτάσεις των Ευρωπαίων εφοπλιστών για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας

Η διατήρηση και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια της Γηραιάς Ηπείρου,…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }