Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Σε κίνδυνο $1,2 τρισ. εμπορευμάτων… και στο βάθος Σουέζ και Παναμάς

Σε κίνδυνο $1,2 τρισ. εμπορευμάτων… και στο βάθος Σουέζ και Παναμάς

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στον αντίκτυπο των διαταραχών σε Διώρυγα του Σουέζ και Παναμά εστιάζει νέο whiter paper, κάνοντας λόγο για κόστος που ξεπερνά τα $1,2 τρισ. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα white paper της Russell Group Limited, το οποίο αναλύει τα δεδομένα για τις θαλάσσιες μεταφορές τα έτη 2023 και 2024, λαμβάνοντας υπόψη την κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα και τους κλιματικούς σκοπέλους που αντιμετώπισε η Διώρυγα του Παναμά.

Ειδικότερα, η Russell Group υποστηρίζει ότι, μεταξύ Οκτωβρίου του 2023 και Μαΐου του 2024, διαταράχθηκε εμπόριο συνολικής αξίας $1 τρισ. λόγω των διαταραχών στην Ερυθρά Θάλασσα. Στα εμπορεύματα αυτά συγκαταλέγονται από αργό πετρέλαιο μέχρι και τηλεφωνικός εξοπλισμός αλλά και ρούχα.

Όσον αφορά τη Διώρυγα του Παναμά, η οποία έθεσε σημαντικούς περιορισμούς στις διελεύσεις πλοίων λόγω της ξηρασίας, το white paper κάνει λόγο για διαταραχή της θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευμάτων αξίας περίπου $205 δισ.

Σύμφωνα με τη Russell Group, τα ευρήματα του συγκεκριμένου white paper έχουν σημαντική αξία τόσο για την κατανόηση της σημασίας των θαλάσσιων μεταφορών για το παγκόσμιο εμπόριο όσο και για την κατανόηση του κινδύνου που καλούνται να διαχειριστούν οι εταιρείες, καθώς και οι ασφαλιστές και οι αντασφαλιστές.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Οι προτάσεις των Ευρωπαίων εφοπλιστών για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας

Η διατήρηση και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια της Γηραιάς Ηπείρου,…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }