Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Αυστραλία και ΗΠΑ δίνουν τον ρυθμό στις θαλάσσιες εξαγωγές LNG

Αυστραλία και ΗΠΑ δίνουν τον ρυθμό στις θαλάσσιες εξαγωγές LNG

Email
LinkedIn
Facebook
X

Αυστραλία και ΗΠΑ κρατούν τα ηνία στα κορυφαία routes των LNG carriers μεγάλου μεγέθους τον περασμένο Αύγουστο, ενώ σημαντικότεροι προορισμοί παραμένουν η Ιαπωνία και η Κίνα.

Ειδικότερα, βάσει πρόσφατης έκθεσης της VesselsValue, στα κορυφαία 10 routes της αγοράς μεταφέρθηκαν συνολικά πάνω από 28 εκατ. κ.μ. LNG. Η Αυστραλία αποτελεί χώρα αναχώρησης στα δύο κορυφαία routes, το πρώτο με κατεύθυνση την Ιαπωνία (6,7 εκατ. κ.μ.) και το δεύτερο με κατεύθυνση την Κίνα (5,6 εκατ. κ.μ.).

Στα επόμενα πέντε routes της κατάταξης, μοναδική χώρα αναχώρησης των LNG carriers είναι οι ΗΠΑ. Από τις ΗΠΑ εκκινούν routes με κατεύθυνση την Ινδία (2,1 εκατ. κ.μ.), την Κίνα (1,6 εκατ. κ.μ.), την Ιαπωνία (1,9 εκατ. κ.μ.), την Ολλανδία (2,4 εκατ. κ.μ.) και τη Νότια Κορέα (2,3 εκατ. κ.μ.). Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται και στη δέκατη θέση, σε route με προορισμό τη Σιγκαπούρη (1,3 εκατ. κ.μ.).

Στην όγδοη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Ρωσία, από την οποία μεταφέρθηκαν τον Αύγουστο 2,1 εκατ. κ.μ. LNG με προορισμό την Κίνα. Στην ένατη θέση βρίσκεται το Κατάρ, από το οποίο μεταφέρθηκαν συνολικά 2,1 εκατ. κ.μ. LNG προς την Ταϊβάν.

Συνεπώς, το 85% των ποσοτήτων που μεταφέρθηκαν στα κορυφαία 10 routes των LNG carriers μεγάλου μεγέθους τον Αύγουστο εκκίνησε είτε από την Αυστραλία είτε από τις ΗΠΑ.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Οι προτάσεις των Ευρωπαίων εφοπλιστών για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας

Η διατήρηση και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια της Γηραιάς Ηπείρου,…

Δεξαμενόπλοια: «Βουτιά» στις διελεύσεις από το Σουέζ και άνοδος για ναύλους και αξίες

Σημαντικό πλήγμα έχει δεχτεί η ναυτιλιακή κίνηση στη Διώρυγα του Σουέζ από τις επιθέσεις των Χούθι. Είναι χαρακτηριστικό ότι, τον περασμένο Αύγουστο, οι διελεύσεις…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }