Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η «προσκόλληση» της Κίνας στον άνθρακα

Η «προσκόλληση» της Κίνας στον άνθρακα

Email
LinkedIn
Facebook
X

Η Κίνα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ του δικτύου νέων ανθρακωρυχείων παγκοσμίως, με κίνδυνο οι εκπομπές μεθανίου να αυξηθούν σημαντικά, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου.

Η Κίνα αναπτύσσει αρκετά νέα ορυχεία για την παραγωγή 1,28 δισ. μετρικών τόνων άνθρακα ετησίως, ανέφερε σε έκθεσή της η Global Energy Monitor (GEM). Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 35% της εν λόγω δυναμικότητας είναι υπό κατασκευή και άρα μια σημαντική αύξηση της παραγωγής αναμένεται τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.

Τα υφιστάμενα ορυχεία της Κίνας την έχουν καταστήσει υπεύθυνη για το 70% των παγκόσμιων εκπομπών μεθανίου από ανθρακωρυχεία μεγάλου μεγέθους, και αν ολοκληρωθούν όλα τα προτεινόμενα έργα, το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 75%, αναφέρει η έκθεση.

Η Κίνα, ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής του ορυκτού καυσίμου στον κόσμο, εξόρυξε συνολικά 4,66 δισ. τόνους άνθρακα το 2023, αριθμός-ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής της υπηρεσίας.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Containerships και bulk carriers στο επίκεντρο της στρατηγικής της HMM

Σε περαιτέρω ενίσχυση του στόλου του προσβλέπει ο κολοσσός των τακτικών γραμμών HMM έως το 2030, με στόχο τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητάς του. Ειδικότερα,…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }