Loading: News Submenu
Header Scripts Init

H δυναμική είσοδος του AI στη ναυτιλία

H δυναμική είσοδος του AI στη ναυτιλία

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στα $4,13 δισ. αποτιμάται η αγορά της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) με εφαρμογή στη ναυτιλία, ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 23% τα επόμενα πέντε χρόνια.

Τα παραπάνω σημειώνει η Thetius στην έκθεση Beyond the Horizon: Opportunities and Obstacles in the Maritime AI Boom, στην οποία τονίζεται ακόμη ότι πέρυσι η αντίστοιχη αξία της αγοράς ανερχόταν σε $1,47 δισ., δείγμα ότι η βιομηχανία υιοθετεί δυναμικά τέτοιου είδους τεχνολογίες.

Η έκθεση εντοπίζει 36 ναυτιλιακές εταιρείες που έχουν εφαρμόσει ή σχεδιάζουν να εφαρμόσουν τεχνολογίες που υποστηρίζουν την τεχνητή νοημοσύνη. Οι μικρομεσαίες εταιρείες, οι οποίες αποτελούν το 63% των προμηθευτών τεχνολογίας AI, έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο. Το 18% αφορά corporate εταιρικές δομές και ένα 17% startups.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Containerships και bulk carriers στο επίκεντρο της στρατηγικής της HMM

Σε περαιτέρω ενίσχυση του στόλου του προσβλέπει ο κολοσσός των τακτικών γραμμών HMM έως το 2030, με στόχο τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητάς του. Ειδικότερα,…

Η «προσκόλληση» της Κίνας στον άνθρακα

Η Κίνα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ του δικτύου νέων ανθρακωρυχείων παγκοσμίως, με κίνδυνο οι εκπομπές μεθανίου να αυξηθούν σημαντικά, σύμφωνα με νέα μελέτη…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }