Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Φωτό: Ellen Smith/AΠΕ-ΜΠΕ

Εμπορικός στόλος για τους εθνικούς συναγερμούς, το σχέδιο της Αυστραλίας

Εμπορικός στόλος για τους εθνικούς συναγερμούς, το σχέδιο της Αυστραλίας

Φωτό: Ellen Smith/AΠΕ-ΜΠΕ
Email
LinkedIn
Facebook
X

Η αυστραλιανή κυβέρνηση προχωρά με το σχέδιό της για τη σύσταση ενός στόλου στρατηγικής σημασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση Albanese δημοσίευσε στις 6 Σεπτεμβρίου διαγωνισμό γι’ αυτό που αποκαλεί πιλοτικό πρόγραμμα για τον νέο εμπορικό στόλο. Μετά την εξασφάλιση κονδυλίου ύψους $14 εκατ. από τον κρατικό προϋπολογισμό, η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα σε διαχειρίστριες εταιρείες εμπορικών πλοίων να υποβάλουν προτάσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα έως τις 29 Νοεμβρίου.

Αρχικά, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τρία πλοία για περίοδο πέντε ετών, ενώ υπάρχει η δυνατότητα παράτασης της λειτουργίας τους για δύο ακόμα έτη. Σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο διαγωνισμός, η κυβέρνηση θα αναζητήσει καινοτόμες λύσεις, που θα αποσκοπούν στη δημιουργία ενός στόλου πλοίων με σημαία Αυστραλίας και Αυστραλούς ναυτικούς, ο οποίος θα παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς σε περιόδους κρίσης ή εθνικής έκτακτης ανάγκης.

Μακροπρόθεσμος στόχος της κυβέρνησης Albanese είναι η δημιουργία ενός στόλου 12 εμπορικών πλοίων και ταυτόχρονα η ενίσχυση της ναυτικής εργασίας.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Containerships και bulk carriers στο επίκεντρο της στρατηγικής της HMM

Σε περαιτέρω ενίσχυση του στόλου του προσβλέπει ο κολοσσός των τακτικών γραμμών HMM έως το 2030, με στόχο τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητάς του. Ειδικότερα,…

Η «προσκόλληση» της Κίνας στον άνθρακα

Η Κίνα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ του δικτύου νέων ανθρακωρυχείων παγκοσμίως, με κίνδυνο οι εκπομπές μεθανίου να αυξηθούν σημαντικά, σύμφωνα με νέα μελέτη…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }