Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Σπάνια χειμερινή «δίψα» της Αιγύπτου για LNG

Σπάνια χειμερινή «δίψα» της Αιγύπτου για LNG

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στις θαλάσσιες εξαγωγές LNG στρέφεται η Αίγυπτος ενόψει χειμώνα, αναπάντεχη εξέλιξη, δεδομένου ότι τα τελευταία έτη οι φορές που έχει στραφεί στις διεθνείς αγορές για την κάλυψη των αναγκών της σε φυσικό αέριο είναι μετρημένες στα δάχτυλα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, η αιγυπτιακή Egyptian General Petroleum Corp. βρίσκεται σε αναζήτηση 17 φορτίων προς παράδοση σε πλωτό τερματικό LNG στην Αΐν Σούχνα και τριών φορτίων προς παράδοση στην πόλη Άκαμπα της Ιορδανίας. Οι παραδόσεις αυτές πρέπει να λάβουν χώρα μεταξύ του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Εν προκειμένω, πρόκειται για έναν σημαντικό όγκο φορτίων, γεγονός που καθιστά την Αίγυπτο ανταγωνιστή της Ευρώπης στις αγορές LNG. Πάντως, τα αποθέματα της Ευρώπης βρίσκονται σε υψηλό ποσοστό πληρότητας και συνεπώς η στροφή της Αιγύπτου στις εισαγωγές LNG δεν αναμένεται να δημιουργήσει σκοπέλους στις ευρωπαϊκές αλυσίδες εφοδιασμού του ορυκτού καυσίμου.

Η Αίγυπτος αντιμετωπίζει πληθώρα προκλήσεων σε ό,τι αφορά την οικονομία της. Αυτό σαφώς επηρεάζει και την παραγωγή ενέργειας. Η ηλεκτροπαραγωγή της, επί του παρόντος, δεν επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση και η χώρα της Αφρικής φέρεται να μην είναι σε θέση να την αυξήσει περαιτέρω. Συνεπώς, σταδιακά, ίσως αναγκαστεί να στραφεί ακόμα περισσότερο στις εισαγωγές.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

3ο Φεστιβάλ Χίου: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή

Την Α.Θ. Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε με τιμές Αρχηγού Κράτους ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }