Loading: News Submenu
Header Scripts Init
ελληνικη ναυτιλία

Παραγγελίες Ελλήνων πλοιοκτητών: Ανυποχώρητο το ενδιαφέρον για tankers

Παραγγελίες Ελλήνων πλοιοκτητών: Ανυποχώρητο το ενδιαφέρον για tankers

ελληνικη ναυτιλία
Email
LinkedIn
Facebook
X

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον των Ελλήνων πλοιοκτητών για παραγγελίες δεξαμενόπλοιων το 2024, με τις εταιρείες Nereus, Brave Maritime και Lavinia να προχωρούν σε νέες επενδύσεις πρόσφατα.

Ειδικότερα, βάσει πρόσφατης έκθεσης της ναυλομεσιτικής Xclusiv, η Nereus τοποθέτησε παραγγελία για την κατασκευή τριών δεξαμενόπλοιων χωρητικότητας 158.600 dwt. Τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers και αναμένεται να παραδοθούν το 2027.

Επιπλέον, παραγγελία τοποθέτησε και η Brave Maritime για την κατασκευή δύο δεξαμενόπλοιων, χωρητικότητας 50.000 dwt, στη Νότια Κορέα. Τα πλοία, η παράδοση των οποίων αναμένεται το 2027, θα έχουν κόστος $52,5 εκατ. έκαστο.

Πέραν αυτού, βάσει της Xclusiv, η Lavinia προέβη σε παραγγελία για τη ναυπήγηση δύο δεξαμενόπλοιων χωρητικότητας 49.000 dwt στην Κίνα, με εκτιμώμενη παράδοση το 2027.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αυτόνομη ναυτιλία: Προηγμένο σύστημα ΑΙ στο επίκεντρο συνεργασίας

Η αυτόνομη πλοήγηση θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα της ναυτιλιακής τεχνολογίας, προσφέροντας μεγάλες δυνατότητες για τη βελτίωση της ασφάλειας και…

3ο Φεστιβάλ Χίου: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή

Την Α.Θ. Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε με τιμές Αρχηγού Κράτους ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }