Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η πρώτη αντίδραση του γαλλικού ναυτιλιακού cluster στον διορισμό Μπαρνιέ

Η πρώτη αντίδραση του γαλλικού ναυτιλιακού cluster στον διορισμό Μπαρνιέ

Email
LinkedIn
Facebook
X

Τον διορισμό του Μισέλ Μπαρνιέ στο πρωθυπουργικό αξίωμα χαιρέτισε με ανακοίνωσή του το Cluster Maritime Français.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εμπειρία του Μπαρνιέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η βαθιά του γνώση σε θέματα ναυτιλιακής πολιτικής θα δώσουν νέα ώθηση στη γαλλική ναυτιλιακή πολιτική. «Η ναυτιλία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Απασχολεί σχεδόν 400.000 θέσεις εργασίας στη Γαλλία, παράγει σχεδόν 100 δισ. ευρώ σε αξία παραγωγής και βρίσκεται στο επίκεντρο της ενεργειακής μετάβασης. Φιλοδοξία μας είναι ο οικονομικός αντίκτυπος του ναυτιλιακού τομέα να αγγίξει το ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας με ετήσια αξία παραγωγής περίπου 150 δισ. ευρώ έως το 2030», τονίζεται στην ανακοίνωση του Cluster Maritime Français.

Το γαλλικό ναυτιλιακό cluster κάνει λόγο για την ανάγκη το αρμόδιο υπουργείο Θάλασσας να έχει ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό όραμα για την αντιμετώπιση προκλήσεων όπως η ασφάλεια, η απανθρακοποίηση, η ελκυστικότητα του ναυτικού επαγγέλματος και η ανταγωνιστικότητα.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

3ο Φεστιβάλ Χίου: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή

Την Α.Θ. Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε με τιμές Αρχηγού Κράτους ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }