Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Γιατί κύκλοι της αγοράς βλέπουν πτώση των τιμών πετρελαίου;

Γιατί κύκλοι της αγοράς βλέπουν πτώση των τιμών πετρελαίου;

Email
LinkedIn
Facebook
X

Τους παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά πετρελαίου ανέλυσε στο συνέδριο Asia Pacific Petroleum Conference (APPEC) στη Σιγκαπούρη ο Ben Luckock, Global Head of Oil της Trafigura.

Ο κ. Luckock εξήγησε ότι οι μακροοικονομικοί παράγοντες και όχι οι γεωπολιτικές εντάσεις αποτελούν την κύρια τροχοπέδη για την πορεία των τιμών του αργού πετρελαίου, οι οποίες, όπως είπε, θα μπορούσαν να υποχωρήσουν στα $60 (από $71 ανά βαρέλι αυτή τη στιγμή).

Ακόμη, επισήμανε ότι θεωρητικά οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι αναταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού θα μπορούσαν να παράσχουν στήριξη στις τιμές. «Ωστόσο, το κλίμα στην αγορά παραμένει bearish, παρά τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, την αστάθεια στη Λιβύη και τις απειλές για τις θαλάσσιες μεταφορές στην Ερυθρά Θάλασσα», όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.

Η υποτονική ζήτηση από την Κίνα, η αναμονή των traders για πιθανή πτώση των επιτοκίων από τη Fed και η αβεβαιότητα σχετικά με την προσφορά του OPEC+ δημιουργούν ένα κλίμα απαισιοδοξίας για τον μαύρο χρυσό, κατέληξε ο Global Head of Oil της Trafigura.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

3ο Φεστιβάλ Χίου: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή

Την Α.Θ. Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε με τιμές Αρχηγού Κράτους ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της…

«Φρενίτιδα» στο orderbook με αιχμή του δόρατος τα δεξαμενόπλοια

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δεδομένα της VesselsValue αναφορικά με τις παραγγελίες πλοίων εντός του 2024, καθώς, ενώ κύκλοι και αναλυτές της αγοράς κατά τη…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }