Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Έκθεση Ντράγκι: H ευρωπαϊκή ναυτιλία, ηγέτιδα παγκοσμίως

Έκθεση Ντράγκι: H ευρωπαϊκή ναυτιλία, ηγέτιδα παγκοσμίως

Email
LinkedIn
Facebook
X

Ενδιαφέροντα ήταν τα ευρήματα έκθεσης του Μάριο Ντράγκι για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και τον ρόλο της ναυτιλίας στη νέα τάξη πραγμάτων για τη Γηραιά Ήπειρο.

Η έκθεση αναγνωρίζει την ηγετική θέση της ευρωπαϊκής ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο και επισημαίνει ότι το κατάλληλο ρυθμιστικό και φορολογικό πλαίσιο έχει εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητά της.

Η έκθεση αναγνωρίζει επίσης ότι η ναυτιλία, μαζί με τις αερομεταφορές, είναι οι πιο απαιτητικοί κλάδοι για την απανθρακοποίηση. Οι επενδυτικές ανάγκες μόνο για τη ναυτιλία θα είναι περίπου 40 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από το 2031 έως το 2050. Η κλιμάκωση της παραγωγής καθαρών καυσίμων και καινοτόμων τεχνολογιών στην Ευρώπη τίθεται ως μείζων στόχος. Στο πλαίσιο αυτό, η έκθεση προσδιορίζει την ανάγκη για επαρκή πρόσβαση σε χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένων ειδικών προσκλήσεων για τη ναυτιλία στο πλαίσιο του Ταμείου Καινοτομίας του ETS.

«Η έκθεση Ντράγκι αναγνωρίζει τον ηγετικό ρόλο της ευρωπαϊκής ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο και την ανάγκη διατήρησης της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς της. Η ευρωπαϊκή ναυτιλία αποτελεί success story και ακρογωνιαίο λίθο της ασφάλειας της ηπείρου μας όσον αφορά την ενέργεια, τα τρόφιμα και την εφοδιαστική αλυσίδα. Σε αυτούς τους καιρούς γεωπολιτικής αβεβαιότητας, είναι ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη να διατηρήσει και να αυξήσει τον στόλο που διαχειρίζεται η ΕΕ, ο οποίος εξασφαλίζει τη θέση της Ευρώπης στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, καθώς και την πρόσβαση σε βασικές διεθνείς αγορές», δήλωσε ο Σωτήρης Ράπτης, γενικός γραμματέας της ECSA.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αυτόνομη ναυτιλία: Προηγμένο σύστημα ΑΙ στο επίκεντρο συνεργασίας

Η αυτόνομη πλοήγηση θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα της ναυτιλιακής τεχνολογίας, προσφέροντας μεγάλες δυνατότητες για τη βελτίωση της ασφάλειας και…

3ο Φεστιβάλ Χίου: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή

Την Α.Θ. Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε με τιμές Αρχηγού Κράτους ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }