Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Λιγοστά τα πλοία στο Arctic LNG 2

Λιγοστά τα πλοία στο Arctic LNG 2

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στην αποθήκευση παραγόμενου φυσικού αερίου από το project Arctic LNG 2 στρέφεται η Ρωσία, καθώς λιγοστά είναι τα πλοία που χαράσσουν ρότα προς τις εγκαταστάσεις του, σημάδι ίσως του ότι οι δυτικές κυρώσεις αποθαρρύνουν επίδοξους αγοραστές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, τρία πλοία έχουν φορτώσει LNG από το ρωσικό project, το οποίο εκκίνησε εμπορικές λειτουργίες τον περασμένο μήνα. Δύο από αυτά ακόμη δεν έχουν παραδώσει το φορτίο τους και παραμένουν σε ρωσικά ή ευρωπαϊκά ύδατα.

Το ρωσικό project υπόκειται σε αμερικανικές κυρώσεις. Το πλάνο της Μόσχας ήταν η οικοδόμηση ενός σκοτεινού στόλου LNG carriers, ο οποίος θα μετέφερε τις ποσότητες αποφεύγοντας τις κυρώσεις. Ωστόσο, στα τέλη Αυγούστου, οι ΗΠΑ προχώρησαν στην επιβολή κυρώσεων σε υποψήφια πλοία, γεγονός που επί του παρόντος φέρεται να έχει αποθαρρύνει ενδεχόμενους αγοραστές του ρωσικού φυσικού αερίου.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Οι προτάσεις των Ευρωπαίων εφοπλιστών για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας

Η διατήρηση και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για την ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια της Γηραιάς Ηπείρου,…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }