Loading: News Submenu
Header Scripts Init

ΟΟΣΑ: Σε χαμηλό σχεδόν τριετίας ο πληθωρισμός

ΟΟΣΑ: Σε χαμηλό σχεδόν τριετίας ο πληθωρισμός

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σε πτωτική πορεία φαίνεται να βρίσκεται ο πληθωρισμός των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), καθώς τον Ιούλιο έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου ο ΟΟΣΑ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) στις χώρες του ΟΟΣΑ έτρεξε τον Ιούλιο με ετήσιο ρυθμό 5,38%, ο οποίος είναι ο χαμηλότερος από τον Οκτώβριο του 2021. Επιπλέον, μειώθηκε και ο ονομαστικός πληθωρισμός από το 5,64% τον Ιούνιο και το 5,90% τον Μάιο.

Όσον αφορά τις επιμέρους οικονομίες, από τις 38 χώρες του ΟΟΣΑ ο πληθωρισμός μειώθηκε σε 11, αυξήθηκε σε 17 και παρέμεινε σταθερός σε 10 χώρες. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, εξαιρουμένης της Τουρκίας, όπου ο πληθωρισμός ξεπερνά το 60%, ο πληθωρισμός παρέμεινε σε γενικές γραμμές σταθερός τον Ιούλιο.

Τον Ιούλιο του 2024 σημειώθηκε άνοδος στις τιμές της ενέργειας κατά 3,29% σε ετήσια βάση, σε σχέση με το 2,32% του Ιουνίου. Πρόκειται για τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης των τελευταίων 17 μηνών. Αντίθετα, έχοντας επιβραδυνθεί τα τελευταία δύο χρόνια, η ετήσια αύξηση των τιμών των τροφίμων έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδό της, από τον Σεπτέμβριο του 2021, στο 4,32% τον Ιούλιο.

Τέλος, στην G7 ο ετήσιος πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός στο 2,7% τον Ιούλιο, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να σημειώνονται στην Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Απεργία στη Boeing: Μακριά από την εύρεση συμφωνίας;

Η αμερικανική βιομηχανία παραγωγής αεροσκαφών Boeing ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την μισθολογική προσφορά που είχε καταθέσει, μετά από διαπραγματεύσεις με τη Διεθνή Ένωση Χειριστών Μηχανών…

Μελίνα Τραυλού: Η πρόεδρος της ΕΕΕ συνομιλεί ανοιχτά με τη νέα γενιά στον πρώτο διάλογο «Blue Chairs»

Με αφορμή την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, τα Ναυτικά Χρονικά καλωσορίζουν όλους και όλες που επέλεξαν να ακολουθήσουν ναυτικές και ναυτιλιακές σπουδές και τους…

Η κυματική ενέργεια, κλειδί για την ενεργειακή μετάβαση της Αυστραλίας

Η κυματική ενέργεια αναδεικνύεται σε μία από τις πιο υποσχόμενες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με τις πρόσφατες εξελίξεις να την τοποθετούν στο επίκεντρο της…

Αποκτήστε το τεύχος Σεπτεμβρίου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }