Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Οι πρωταγωνίστριες εταιρείες στις αγορές tankers το 2024

Οι πρωταγωνίστριες εταιρείες στις αγορές tankers το 2024

Email
LinkedIn
Facebook
X

Παρότι μειωμένη σε σύγκριση με το 2023 και σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα έναντι εκείνης για bulk carriers, η δραστηριότητα για αγορές δεξαμενόπλοιων τους τελευταίους μήνες παραμένει σημαντική.

Όπως σημειώνει η Veson Nautical σε πρόσφατη ανάλυσή της, τους τελευταίους έξι μήνες, οι τρεις κορυφαίες ‒σε αριθμό αγορασθέντων πλοίων‒ εταιρείες έχουν δαπανήσει περισσότερο από $1 δισ. στη second-hand αγορά για την απόκτηση tankers.

Οι εταιρείες που κρατούν τα ηνία

Η Veson Nautical αξιοποιεί δεδομένα της VesselsValue για το διάστημα έως και τις 7 Αυγούστου του 2024. Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Torm, η οποία απέκτησε εννέα πλοία έναντι $377 εκατ. Στη δεύτερη θέση, η International Seaways με έξι πλοία έναντι $231 εκατ., ενώ στην τρίτη θέση η SFL Corporation με πέντε πλοία έναντι $403 εκατ.

Στην κατάταξη ακολουθούν Spring Marine Management, CSSC Shipping, Bahri, Scorpio Tankers, Aerio Shipmanagement, IMS SA και Union Maritime.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε όρους δαπανηθέντων κεφαλαίων, στην κορυφή βρίσκεται η Bahri, η οποία απέκτησε τέσσερα VLCCs που έχουν κατασκευαστεί στη Νότια Κορέα έναντι $477 εκατ.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Εγκαίνια νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης κινητήρων υδρογόνου στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στην προσπάθεια μετάβασης σε καθαρότερες και πιο βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, με την τεχνολογία υδρογόνου να αποτελεί κεντρικό…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }