Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ο όμιλος εταιρειών Π. Λασκαρίδη σε νέα συνεργασία με κινεζικό κολοσσό

Ο όμιλος εταιρειών Π. Λασκαρίδη σε νέα συνεργασία με κινεζικό κολοσσό

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σε νέο συνεργασία εισέρχονται οι Laskaridis Shipping και Lavinia Corporation, με επικεφαλής τον κ. Πάνο Λασκαρίδη, οι οποίες ήρθαν σε συμφωνία με τον κινεζικό όμιλο Liaoyu για τη σύσταση ενός joint venture που θα φέρει το όνομα Fresh Cool Logistical Services.

Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανακοίνωσης, η νεοσυσταθείσα εταιρεία θα δραστηριοποιείται στη μεταφορά κριλ και λοιπών αλιευμάτων. O όμιλος εταιρειών του Πάνου Λασκαρίδη θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και εμπειρία του στη διαχείριση πλοίων για τη μεταφορά εμπορευμάτων της Liaoyu Group, η οποία ειδικεύεται στην αλιεία και την επεξεργασία τροφίμων.

Στο πλαίσιο του νέου joint venture θα τοποθετηθεί παραγγελία για την κατασκευή δύο reefer πλοίων, καθένα εκ των οποίων θα διαθέτει χωρητικότητα 11.000 dwt. Τα πλοία αυτά θα μεταφέρουν εμπορεύματα της Liaoyu Group αλλά θα εξυπηρετούν και τις μεταφορικές ανάγκες της Lavinia Corporation. Επιπλέον, η Fresh Cool Logistical Services θα διατηρήσει δικαίωμα προαίρεσης για την κατασκευή δύο ακόμα πλοίων ίδιων προδιαγραφών.

Το αρχικό επενδυτικό πλάνο της νέας εταιρείας, η οποία θα είναι εγκατεστημένη στο Dalian της Κίνας, ξεπερνά τα $80 εκατ.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Εγκαίνια νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης κινητήρων υδρογόνου στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στην προσπάθεια μετάβασης σε καθαρότερες και πιο βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, με την τεχνολογία υδρογόνου να αποτελεί κεντρικό…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }