Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Νέα γενιά πλοίων υποστήριξης πλατφορμών μια ανάσα μακριά

Νέα γενιά πλοίων υποστήριξης πλατφορμών μια ανάσα μακριά

Email
LinkedIn
Facebook
X

Η Longitude Engineering παρουσίασε τη νέα σειρά σχεδίων της για πλοία υποστήριξης πλατφορμών (PSVs) με την ονομασία IMT-Isca, η οποία αποτελεί την επόμενη εξέλιξη της επιτυχημένης κατηγορίας IMT 984 G-Class. Η νέα σειρά έχει σχεδιαστεί με έμφαση στην ευελιξία και στην αποδοτικότητα, ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες ανάγκες της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον Duncan Grigg, επικεφαλής σχεδιασμού ναυτιλιακών προϊόντων στη Longitude, η περιορισμένη ναυπήγηση νέων PSVs από το 2015 έχει δημιουργήσει έλλειψη κατάλληλων πλοίων για την υποστήριξη των αυξανόμενων υπεράκτιων ενεργειακών έργων. Το IMT-Isca στοχεύει στη βιωσιμότητα και στην αποδοτικότητα, με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και συμμόρφωση με τους σύγχρονους κανονισμούς.

Το πρώτο πλοίο της σειράς, το IMT-Isca G-Flex, είναι ένα PSV κατηγορίας 2 DP, με κατάστρωμα 800 τ.μ. και δυνατότητα μεταφοράς μέγιστης ποσότητας φορτίων τύπου 2 και 3, σύμφωνα με τον Κώδικα Χημικών OSV. Ο σχεδιασμός είναι ευέλικτος, προσφέροντας επιλογές κινητήρων και διαρρυθμίσεις καταλυμάτων για έως 12 επιβάτες, ενώ βελτιστοποιείται για χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, συμμορφούμενος με τους κανονισμούς NOx Tier III του IMO.

Η σειρά IMT-Isca αξιοποιεί την εμπειρία της OSD-IMT στα PSVs και την τεχνογνωσία της ABL, εξειδικευμένης σε θαλάσσιες επιχειρήσεις και διαχείριση κινδύνων, προσφέροντας τεχνολογική και λειτουργική υπεροχή.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Εγκαίνια νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης κινητήρων υδρογόνου στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στην προσπάθεια μετάβασης σε καθαρότερες και πιο βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, με την τεχνολογία υδρογόνου να αποτελεί κεντρικό…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }