Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Μεταμόρφωση της Νιγηρίας από εισαγωγέα σε εξαγωγέα βενζίνης

Μεταμόρφωση της Νιγηρίας από εισαγωγέα σε εξαγωγέα βενζίνης

Email
LinkedIn
Facebook
X

Έτος μεταμόρφωσης για τις εξαγωγές της Νιγηρίας φέρεται να είναι το 2024, καθώς μέχρι το πέρας του η αφρικανική χώρα αναμένεται να καταστεί εξαγωγέας βενζίνης έναντι εισαγωγέα.

Η εξέλιξη αυτή, υπογραμμίζει σε πρόσφατη ανάλυσή της η ναυλομεσιτική Braemar, οφείλεται στο διυλιστήριο Dangote και στο διυλιστήριο Port Harcourt. Η εγχώρια παραγωγή βενζίνης της Νιγηρίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 650.000 βαρέλια/ημέρα λόγω του Dangote και κατά 210.000 βαρέλια/ημέρα λόγω του Port Harcourt.

Η αθροιστική παραγωγική ικανότητα των δύο διυλιστηρίων ενδέχεται να μειώσει την εξάρτηση της Νιγηρίας από τις θαλάσσιες εισαγωγές βενζίνης. Συνεπώς, θα της δώσει το περιθώριο να εκκινήσει εξαγωγές του πετρελαϊκού παραγώγου, όπως σημειώνει η Braemar. Πέραν αυτού, η ευρωπαϊκή βενζίνη, που παραδοσιακά κάλυπτε τις ανάγκες της χώρας, μάλλον θα βρεθεί σε αναζήτηση νέων αγορών.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Εγκαίνια νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης κινητήρων υδρογόνου στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στην προσπάθεια μετάβασης σε καθαρότερες και πιο βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, με την τεχνολογία υδρογόνου να αποτελεί κεντρικό…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }