Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Mega-αναβάθμιση για ευρωπαϊκό λιμένα

Mega-αναβάθμιση για ευρωπαϊκό λιμένα

Email
LinkedIn
Facebook
X

Την έναρξη μιας νέας εποχής για τον λιμένα του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία σηματοδοτούν τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού, που κατασκευάστηκε για να καλύψει τις αυξημένες μεταφορικές ανάγκες της σουηδικής βιομηχανίας.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 29 Αυγούστου, εγκαινιάστηκε ο νέος τερματικός σταθμός, έκτασης 144.000 τ.μ., ονόματι «Arendal 2». Ο νέος τερματικός σταθμός, η κατασκευή του οποίου κόστισε 60 εκατ. ευρώ, προσφέρει πλέον άμεσες συνδέσεις με το οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο της πόλης και αποτελεί το μεγαλύτερο έργο επέκτασης του λιμένα του Γκέτεμποργκ τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος του λιμένα του Γκέτεμποργκ, Göran Eriksson, επισήμανε ότι ο σχεδιασμός του νέου τερματικού σταθμού είχε ήδη ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1990, καθώς θεωρείτο απαραίτητος για την εξυπηρέτηση της ταχύτατα αναπτυσσόμενης βιομηχανίας της Σουηδίας.

Όσον αφορά τη διαχείριση του «Arendal 2», ορισμένα τμήματά του θα αξιοποιηθούν από τη ναυτιλιακή εταιρεία Stena Line, η οποία θα μεταφέρει αρκετές από τις δραστηριότητές της στον νέο τερματικό σταθμό. Τέλος, παράλληλα με την κατασκευή του «Arendal 2», πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες προετοιμασίες για τη δημιουργία ενός τερματικού σταθμού επιβατών στο μέλλον.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Εγκαίνια νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης κινητήρων υδρογόνου στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στην προσπάθεια μετάβασης σε καθαρότερες και πιο βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, με την τεχνολογία υδρογόνου να αποτελεί κεντρικό…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }