Loading: News Submenu
Header Scripts Init

«Καμπανάκι» κινδύνου για τη γερμανική οικονομία

«Καμπανάκι» κινδύνου για τη γερμανική οικονομία

Email
LinkedIn
Facebook
X

Αντιμέτωπη με τις συνέπειες της ισχυρής εξάρτησης από την Κίνα βρίσκεται η γερμανική οικονομία, καθώς η υποτονική κινεζική ανάκαμψη έχει επιφέρει κλυδωνισμούς στο εξωτερικό εμπόριο της Γερμανίας.

Έτσι, η γερμανική Ομοσπονδία Χονδρικού, Εξωτερικού Εμπορίου και Υπηρεσιών (BGA) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, με τις πρόσφατες εκτιμήσεις της να προβλέπουν περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, καθώς οι Γερμανοί εξαγωγείς αντιμετωπίζουν την ύφεση του εξωτερικού εμπορίου της χώρας. Σύμφωνα με την BGA, το 2024 οι γερμανικές εξαγωγές θα συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία, μειωμένες κατά 0,3%, ενώ οι εισαγωγές αναμένεται επίσης να μειωθούν κατά 2%.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της BGA, Dirk Jandura, το οικονομικό μοντέλο της Γερμανίας τελεί υπό ασφυκτική πίεση, καθώς το γερμανικό εξωτερικό εμπόριο βρίσκεται στη «μέγγενη» αφενός της αδύναμης παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και αφετέρου της εγχώριας οικονομικής αδυναμίας.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Εγκαίνια νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης κινητήρων υδρογόνου στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στην προσπάθεια μετάβασης σε καθαρότερες και πιο βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, με την τεχνολογία υδρογόνου να αποτελεί κεντρικό…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }